Juhlahumussa mietin syömistä

Tänään on vuorossa isän 60-vuotis syntymäpäiväjuhlat.  Saan vihdoinkin käyttää kotelomekkoa jonka olen ostanut jo vuonna 2010 ja se on vain kerran ollut päälläni. Ei ole ollut mitään sellaista tilaisuutta jossa sitä olisi voinut käyttää. Se on liian tavallinen häihin mutta liian siisti taas jokapäiväiseen käyttöön. Syntymäpäiväjuhlat on siis mitä mahtavin tilaisuus käyttää sitä.  Kyseinen mekko jopa mielestäni näyttää hyvältä päälläni. 🙂

Se asia mistä olen huolissani on syöminen. Juomisesta en ole huolissani koska menemme autolla ja toimin kuskina.  Syömisestä onkin vaikeampi pidättäytyä. Äiti kovasti kyseli, että mitä voin syödä. Kuulosti jopa huolestuneelta, että syönkö ylipäätään mitään. 😀 Kertoi tekevänsä salaattia ja suolasta piirakkaa joita lupasin syödä. Makeat leivokset ym. saa jäädä muiden murheeksi. 😀 Ei se dieetti päivästä mene pilalle mutta en osaa sitten lopettaa lipsumista jos yhtenä päivänä lipsun. Olen mieluummin tiukka koko ajan. Haluaisin omata vielä paremman itsekurin, jotta lipsumista jäisi kokonaan. Soisin sen, että suunnitellusti voisin jonain päivänä syödä juuri sitä mitä haluan.

Syöminen ja diettaaminen ovat tällä hetkellä melkein joka blogin otsikoissa. Paljon kirjoitetaan superfoodista ja luomusta ym. Terveys ruuasta.  Kaikki se mikä ennen miellettiin terveelliseksi kuten peruna ja kala ei kuulukaan enää kenenkään ruokavalioon.  Lisäravinteita ja vitamiineja syödään kaksin käsin vaikka varmasti suurimman osan niistä saisi ihan syömällä normaalisti. Toki allergiat rajoittaa syömistä jolloin joutuu turvautumaan kaupan purnukoihin mutta sen vielä ymmärrän.

Kaveripiirissä on viime aikoina myös ollut jatkuvasti puhetta syömisestä tai lähinnä siitä mitä kukin syö.  Hiilihydraatit ovat ihan nou nou ja kasviksia taas kaikki syö suuria määriä.  Se mikä eniten on puhuttanut on painon jumitus laihduttaessa. Mitä pitäisi syödä lisää tai pitäisikö syödä vähemmän? Liikkua enemmän tai vähemmän? 

Tässä lähtö fiiliksissä. 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *