The keys to happiness

Mikä sinut tekee onnelliseksi? Tätä kysyn itseltäni monta kertaa viikossa varsinkin niinä päivinä kun tuntuu, että seinät kaatuu niskaan. Aamut on monesti lähellä katastrofia kun pitää venyä moneen suuntaan ja saada monta asiaa samanaikaisesti tehtyä.

Wikipedia kertoo onnellisuudesta näin: Onnellisuus on psykologi David Myersin mukaan läpitunkeva tunne siitä, että elämä on hyvää.Omien tekojen lisäksi ihmisen onnellisuuteen vaikuttaa myös se, miten muut kohtelevat häntä. Myös oma ja läheisten ihmisten terveys ja riittävä toimeentulo lisäävät ihmisen onnellisuutta.

Minä saan olla hyvin onnellinen ihanasta perheestäni ja välillä hieman ärsyttävistä koiristani. Eihän se ole niiden vika, että niillä on energiaa ja huomion kaipuuta. Tällä hetkellä kun kotona pyörii jaloissa melkein kolmevuotias tyttö ja 4kk:n ikäinen poika sekä koirat niin riittää kyllä ohjelmaa. Huomiota pitäisi pystyä jakamaan kaikille.  Olen kuitenkin onnellinen siitä, että joku kaipaa huomiotani. Kamalampaa olisi olla yksin. Onnelliseksi minut tekee myös se, että olen terve ja pääsen monta kertaa viikossa liikkumaan. Ihana mieheni hoitaa iltaisin lapsia minun mennessä jumppaan tai salille. Saan sitä mahtavaa lapsivapaata aikaa. 😀

Mutta se kysymys jota monesti myös kysyn itseltäni on se, että olisinko onnellisempi laihempana? Onko laihdutus minulle vain halua olla laiha vai laiha ja onnellinen?  Tähän en osaa oikein itsekään vastata. Eihän mikään periaatteessa muutu vaikka olisin laihempi. Vaatekoko taitaa olla ainoa asia mikä muuttuisi ja sehän toki tekee onnelliseksi kun saa ostaa normaalin kokoisia vaatteita. Oletko sinä onnellinen kiloista huolimatta?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *