Miten kipinä liikuntaan on alkanut?

Ala-asteella kävin ratsastustunneilla ja sain kunnon pureman heppa innostukseen.  Kävin ratsastusleireillä kesäisin ja kaikki vapaa-aika tuli vietettyä talleilla.  Lähitallin lopettaessa hävisi myös motivaationi ratsastukseen. Lähin talli oli tämän jälkeen puolen tunnin ajomatkan päässä ja vanhemmillani ei ollut aikaa kuskata minua sinne.  Kesät kului uiden ja talvisin tuli hiihdettyä koska koulun kaikki liikuntatunnit hiihdettiin. Hiihtokilpailuissakin tuli käytyä ja olin ikuinen kakkonen. Eipä näissä kisoissa koskaan tainnut neljää osanottajaa enempää olla minun luokassa. 😀  ylä-asteelle kun siirryin niin loppui kaikki liikkuminen. Silloin kuvioihin astuivat pojat ja kaikki muu tuntui kiinnostava enemmän. Paino varmaan alkoi näillä main noustakin.

Moni kuten minäkin joskus lukioaikoina aloitin käymään jumpassa kerta viikkoon. Jonkin aikaa kun oltiin kaverin kanssa joka viikko käyty samaan aikaan samassa jumpassa otettiin viikko vielä toinen jumppa. Niitä kahta jumppaa luukutettiin lukion loppuun asti. Vasta paljon myöhemmin alkoi tämä jumppa innostus viedä mukanaan ja kävin useamman kerran viikossa kunnes lopulta innostus lopahti. Taisivat pojat kiinnostaa silloin enemmän kuin jumppa.:D

Seuraavan kerran innostuin kunnolla salilla käymisestä lady linella joskus 2005 vuonna. Kävin monta kertaa viikossa kunnes taas innostus lopahti ja salilla käynnit jäi kokonaan.  Tämän jälkeen olen ollut jäsenenä Elixiassa useaan otteeseen ja käynyt myös gym2000:ssa. On ollut vuoden jäsenyyksiä ja eri pituisia kortteja joista suurin osa jäänyt aina käyttämättä.  Olen maksanut turhaan jäsenyyksistä joita en ole hyödyntänyt. Liikunnan suhteen olen ollut aikamoinen jojoilija vuosien aikana.   Esikoisen syntymän jälkeen otettiin mieheni kanssa jäsenyydet elixiaan ja ei kovin montaa kertaa tullut käytyä. Painon sain kyllä alas ja olin tyytyväinen tilanteeseen. Häitä ennen kaverini alkoi opiskelemaan pt:ksi ja pääsin hänen treenattavaksi. Sain taas hyviä tuloksia salin ja uinnin avulla kunnes tuli tehtyä positiivinen raskaustesti. Pienoinen shokki noin niin kuin kuukausi ennen häitä. 😀 Alkuraskauden turvotus oli taas ihan järkyttävää ja pelko etten mahdu pukuuni oli kamala. Kiloja ei kuitenkaan montaa tullut takaisin ja puku mahtui loistavasti.

Kuopuksen syntymän jälkeen marraskuussa 2013 oli kiloja taas kertynyt yli 90. Hyi kamala! Tilanne oli tosin kymmenen kiloa parempi kuin esikoisen jälkeen jolloin mittarissa oli yli 100 kiloa. Joulukuun viimeinen päivä alkoi dieetti. Vaaka näytti 81 kiloa. Tavoitteena on päästä alle 70 kiloon. Nyt on kiloja karissut melkein 10. Paljon ei puutu, että olen päässyt alle 70 mutta kyllä on tiukassa kilot. Arhg!

Koiran hankin vuonna 2002 jolloin lenkkeily tuli mukaan kuvioihin. Tämän koiran poistuessa pilvien reunoille olin monta vuotta ilman koiraa kunnes jäädessäni taas kerran sinkuksi  vuonna 2008 päätin hankkia uuden kaverin itselleni. Mukaan astui iso karvainen landseer tyttö. 🙂 Nyt koiria on jo kaksi mutta lenkkeilyt vähentyneet kiitos aidatun omakotitalo pihan.  Dallun kanssa on käyty juoksemassa mutta aika pitkälti tulee koiria juoksutettua pihalla pallon kanssa. Kummatkin on hulluina palloihin ja juoksevat hetkessä itsensä väsyksiin. 😀

Saan aina innostuksen joka ei ole montaa kuukautta kestänyt. Vihdoinkin olen löytänyt sellaisen motivaation tähän hommaan, että ihan heti en ole lopettamassa jumpassa/salilla käyntiä.  Ihana tsemppaava treenikaverini Anna myös pitää huolen, että elixiaan lähdetään jos jonain päivänä ei innostaisi lähteä. Aina kun sinne jumppaan tai salille jaksaa raahautua niin on todella hyvä fiilis jälkeenpäin.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *