Kuuluuko personal trainerilla olla esimerkillinen rantakunto kroppa?

Tätä jäin miettimään nähtyäni uusimman kaappaus keittiössä-ohjelman jossa turkulainen personal trainerilla oli perheen syömisten kanssa ongelmia.  Samainen personal trainer toimii salillani pt: na. Miten voi olla, että ihminen jolle kroppa on käytännössä käyntikortti työssä voi mennä televisioon sanomaan, ettei jaksa/osaa tehdä perheelle ruokaa? Miten tuollainen pt kannustaa asiakkaitaan syömään hyvin ellei itsekään syö? Olemme itseasiassa jo aiemmin hieman treenikaverini kanssa ihmetelleet  kyseistä pt:tä koska kaikki muut ovat hyvinkin timmejä. Hän toki treenaa voimannostokisoihin joten ei kai siinä ihan mikään kukkakeppi voi olla.  No mutta se hänestä.

Yleisesti ottaen pt: t on aina hyvässä kunnossa, lihaksia näkyy ja viimeisen päälle hienot vaatteet. Motivoiko se sitten asiakasta enemmän kuin pt jolla on Adidaksen kulahtaneet kolmiraitaverkkarit ja joko tosi laiha lihakseton tai ylipainoinen? Olen sitä mieltä että, asenteesta on moni asia kiinni, mutta tässä asiassa on kroppa ehkä jopa ykkösasia. Itse ainakin ihailen salilla muiden lihaksia ja kateellisena mietin miksi minulla ei vielä ole tuollaisia.  Jos treenaisin pt:n kanssa niin haluaisin hänen olevan timmi, sellainen miksi minäkin haluaisin tulla. Ei minua motivoi pt, joka ei jaksaisi treenata kanssani. Ihan mielenkiinnosta toki voisin ottaa ja katsoa kuinka käy. Enhän ketään voi tuomita kokeilematta. Nämä vain ovat mielipiteitäni ja ajatuksia asiasta.

Muunmuuassa Katri kirjoitti Blogissaan , että jos hän ei ilmesty sovittuihin treeneihin niin miksi asiakas tulisi niihin.  Pitääkö pt:n sitten olla jokin ihme ihminen joka ei liho, treenaa hulluna, syö hyvin, ei syö herkkuja?  Ei.  Kyllä pt ammatin takaata löytyy ihminen joka tekee kaikkea edellä mainittuja. Ostaa ehkä jopa karkkipussin eikä hänen maailma kaadu siihen.   Joskus voi varmasti käydä juhlimassa kavereiden kanssa eikä se maailma kaatunut siihenkään.  Mutta pt:n asiakas joka käy ostamassa karkkipussin on asia erikseen. Hän on se joka todennäköisesti yrittää pudottaa painoa jolle herkuttelua ei suoda.  Hän on se jonka tulisi kieltäytyä alkoholista kunnes ollaan paino tavoitteessa.  Voidaan myös yrittää tasapainoilla herkutteluiden, treenaamisen ja normaalin ruuan kanssa.  Pt:n kanssa pitää synkata. Pt:n kanssa pitää pystyä puhumaan ja kertoa mitä treeneistä haluaa. Jos Treeniohjelma sisältää vain liikkeitä joista et tykkää niin puhu asiasta. Varmasti löydätte vaihtoehtoisia liikkeitä.  Ei kannata luovuttaa heti vaikka ei onnistuisi.

Kaikille löytyy joku tie mitä seurata ja itselle hyvä pt.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *