The Gangut regatta

Käytiin perjantaina koko perheen voimin Turussa Gangut regatan laivoja katsomassa. Gangut regatta on rannikkopurjealusten kilpailu jossa seilataan Kotkasta Hankoon ja sieltä Turkuun. Ihmettelin mistä tapahtuman nimi Gangut regatta mahtaa tulla ja tapahtuman kotisivuiltahan se vastaus löytyi.

Hankoniemen ruotsinkielinen nimi on Hangö Udd. Ruotsinkielinen nimi kääntyi venäläisten suussa aikoinaan Gangutiksi.

Tosin oli vähän pettymys itse laivat/veneet. Ei niitä kovin montaa ollut.  Ilma oli kuitenkin kaunis ja lämmin joten käveltiin jokirannassa enemmänkin fiilistelymielessä. Esikoinen oli innostunut vain Sigyn-salin terassilla olevista leikkiveneistä ja kuopus lähinnä katseli maailmanmenoa isoilla ruskeilla silmillään.

Suomen joutsenen edustalla oli juuri joku bändi tekemässä soundcheckiä. Ei jääty kuuntelemaan koska lapset alkoivat olla jo väsyneitä ja kellokin oli paljon. Kauppaan piti myös ehtiä ennen sulkemista.

Esikoinen innoissaan leikkiveneissä. Huomatkaa kuinka hassusti kengät on. Väärissä jaloissa.:D 

 
Kojuja oli tässäkin tapahtumassa. Samoja tavaroita myynnissä kuin muissakin tapahtumissa kesän aikana. Muun muassa englantilainen fudge myyjä oli myymässä herkkujaan joista tosin ei tullut mun herkkuja.

Venäläinen Mir alus on usein nähty myös Tall Ship Racessa.  Livenä oli kyllä mahtavan kokoinen alus vaikka katseltiin sitä vain tois puolt jokkee. 😀

Kävikö joku muukin katsomassa paatteja? 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *