Sieniretken saalis

Meillä oli tänään työpaikassa henkilökunnan virikepäivä ja parin työkaverin kanssa lähdettiin Marttojen järjestämälle sieniretkelle. Porukalla kokoonnuttiin ja sovittiin aika jolloin piti palata takaisin autoille. Meillä oli 1,5h aikaa kerätä sieniä. Mun kori oli jo alkumetreillä täysi koska kori oli niin pieni ja löysin vain isoja sieniä.:D  Muutama tuttukin sieni löytyi mutta suurin osa oli vain ”haperoita”, ”rouskuja” tai ”tatteja”. Nimet saatiin niille sitten lopuksi kun Martan täti kävi sieniä läpi.

Meille osui hyvä sää ja metsässä puski hiki kun jalassa kumisaappaat, farkut ja tuulitakki vielä päällä. Juotavasta olisin vaikka maksanut sillä hetkellä. Kori oli tosiaan täynnä kun tultiin autoille takaisin mutta pikku hiljaa korissa nökötti enää lampaankääpä. Se on kuuleman mukaan todellinen herkkusieni ja mulle kerrottiin, että kun lampaankäävän leivittää ja paistaa niin parempaa ei voisi olla. Kokeiltava se sitten oli.

Sienit putsattuani,leivitin ne ja paistoin. Lisukkeeksi salaattia. Jopa mieheni mielestä lampaankääpä oli syötävää. Ihan hyvää se oli, mutta ehkä kermaperunat tai kermainen pippurikastike olisi tehnyt siitä entistä parempaa. Leivitettynä ja paistettuna sieni ei ehkä ollut sieltä terveellisimmästä päästä mutta samapa tuo. Olenpahan uskaltanut kokeilla tehdä ruokaa jostain muustakin metsäsienestä kuin kanttarelleista ja suppilovahveroista.  Oon ylpeä itsestäni.:)

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *