Ennätysmatka

Huhhuh mikä juoksu tehtiin eilen. Kyllä niin viimesiä energioita myöten tuli juostua, ettei vähään aikaan olekaan noin kamalaa olotilaa ollut. Vauhtisammakon juoksukoulu järjestää miniultria sekä ultria joiden kesto on 2-6h. Nämä ovat avoinna kaikille eli ei tarvitse olla juoksukoulussa voidakseen osallistua. Kertamaksu on 10€. Kannattaa tulla kokeilemaan juoksukestävyyttä.:)

Eilen oli miniultra kestoltaan 4h klo 10-14. Vauhtisammakon eteen alkoi porukkaa kerääntyä ihan kivasti.Oli nuoria,vanhempia,naisia ja miehiä. Meitä oli useampi ensikertalainenkin mukana minä mukaanlukien. Kyllä tossut hieman tutisi ennen lähtöä. Taas kerran miettisin mihin on ilmottautunut. No hullu mikä hullu. Alkuun jaettiin jokaiselle oma ajovuoronumero. Jokainen vuorollaan kuljettaa autoa 1 kilometrin matkan ajan. Autossa kulkeutui mukana eväät,juomat ja vaihtovaatteet. Autoon sai myös hypätä kyytiin jos tuntui,ettei jalat enää kanna. Taisin hypätä siinä 7 kilsan kohdalla autoon ensimmäisen kerran. Ensikertalaisille sanottiin,että viiden kilsan jälkeen kannattaisi levätä kilsan ja taas juosta viisi ja levätä jne. 

Yhteensä tuli juostua 3h 2min ja pituutta lenkille kertyi 27,5km. Ennätysmatka mulle. Puolimaraton on pisin matka tähän mennessä. Mä olin hurjan tyytyväinen. Pelkäsin vähän,että en jaksa juosta kahtakaan tuntia. Porukka tsemppasi kyllä tosi kivasti ja kyllä täytyy myöntää,että yksin jos olisin ollut lenkillä niin olisin luovuttanut aika päivin. Ryhmässä painostus on ihan erilainen ja sitä yllättävän hyvin jaksaa vielä yhden kilsan vaikka mieli tekisi hypätä autoon. Lopussa porukka lähti vielä kiertämään jonkun lenkin josta mä kaarroin jo omalle autolle. Energiat oli ihan loppu.

Olin kyllä merkannut kalenteriin, että miniultra on sunnuntaina mutta en sitten yhtään ollut suunnitellut syömisiä enkä eväitä. Olin muutenkin syönyt kevyesti (1400 kaloreilla per päivä) koko viikonlopun joten voitte kuvitella kuinka vähillä energioilla sinne juoksemaan lähdin. Evääksi mulla oli banaani ja juomapullo. Mun vatsa ilmoitti jo tunnin juoksun jälkeen,että sillä on nälkä. Loppumatkan mä vain mietin,että mistä haen ruokaa. En pystynyt enää keskittymään juoksuun kun vatsa kurni. Juomapullon oli juonut jo aikaa sitten ennen matkan loppua. Joku ihana nainen antoi energiageelin,että sain vähän lisä energiaa, mutta ei silläkään pitkälle pötkitty.

Polvi ärhenteli aina välillä. Tunnin juoksun jälkeen särky vasta alkoi mutta kilsan kun istui autossa niin särky laantui. Sitten pystyi taas menemään. Jalat oli kyllä ihan pökkelöt joka kerta kun nousi autosta.:D Tänään ei särje mikään paikka! 🙂

Autolla kun lähdin ajelemaan kohti Mäkkäriä.Kyllä kohti mäkkäriä. 😀 Niin olo tuntui tosi huonolta. Sain tilattua Mcfeast aterian ja ajoin parkkikselle. Vedin hampparin ja join cocistani. Sitten alkoi tuntua tosi pahalta.Mietin ajoreittiä. Piti ajaa sellaista reittiä kotiin, että tarvittaessa pystyy pysähtymään. Pahaolo oli kova. Hetken päästä helpotti ja söin ranskalaiset pois. Join cociksen ja imeskelin jääpaloja kun edelleen oli kova jano. Kotiin kun pääsi niin oli taas se kamala krapulainen olo kuin puolikkaan jälkeen. Iltaan mennessä oli jo ihan ok olo,mutta en saanut unta millään.Kroppa kävi ylikierroksilla ja monen tunnin pyöriskelyn jälkeen ilmeisesti nukahdin.

Kiitos Vauhtisammakolle hyvästä lenkistä.Seuraavan kerran kokeilen 5h lenkkiä. Siellä vauhti on jo kovempi.Hui!!

No Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *