Kylmän sään pelastajat

Mistä tietää,että on ollut syksyn ensimmäiset kylmät ilmat? Siitä,että mulla on jo päällä kaikki mahdollinen talvivarustus.:) Kun koittaa ne -20 asteen pakkaset niin saa vain alkaa lisäämään kerrastoja.

Kylmällä säällä keitot lämmittää mukavasti ja perjantaina teinkin ison kattilallisen lohikeittoa ensimmäistä kertaa elämässäni. Ihan super helppo ruoka ja niin hyvää, että keitosta ei jäänyt mitään seuraavalle päivälle.  Keiton kanssa leivoin sämpylöitä. Ei ehkä ihan niin hyvin onnistuneita mutta kyllä ne syödyksi tuli.

Villasukat. Mulla palelee aina jalat ja saankin joka vuosi joululahjaksi jotkut pörrösukat tai villasukat. 😀 mieheni on sitä mieltä, että mun ääreisverenkierto toimii hyvin huonosti. En voi väittää, että hän olisi väärässäkään koska mulla on jalat ja kädet aina jääkylmät. Meillä on talossa kylmät lattiat joten villasukat toimii silloinkin pelastajana.

Kuuma kaakao on talvella älyttömän hyvää. Tyttäreni kanssa juotiin eilen isot mukillista lämmintä kaakaota. Muistui ihan mieleen reissut tyttöjen kanssa jolloin termarissa oli minttukaakaota.:D

Kylmät ja kovat säät kun koittaa niin alkaa meidän talossa lämmitysurakka. Talo lämmitetään pelkästään puilla ja joka huoneesta löytyy takka tai puuhella. Voin sanoa, että töitten jälkeen lämmittäminen ei nappaisi yhtään mutta jos katsoo lämpömittaria joka näyttää about 18 astetta niin kyllä vaan kummasti kantaa puut sisään.  Takkatulen ääressä viihtyy myös meidän dallumme.

Kynttilät kuuluu niin syksyyn kuin talveenkin. Eipä ne juuri lämmitä muuta kuin mieltä. 🙂  Mä itse tykkään tuoksukynttilöistä mutta mies ei. Kuinka tuttua tämä on muissa perheissä?:D  Talveksi ostetaan aina paljon kynttilöitä koska melkein joka vuosi on sähköt olleet poissa jonkun myrskyn takia jolloin kynttilät on hyvinkin tarpeellisia. Tapaninmyrskyssä oltiin sähköttä varmaan kolme päivää ja viime vuonna joulukuun myrskyssä taisi tulla 33h täyteen ilman sähköjä. Meillä piti olla seuraavana päivänä kastejuhlat ja arvatkaa kuinka kiva oli miettiä mitä leipoa kun ei ole sähköä. Silloin ei ollut edes selvillä onko juhlapaikalla sähköä vai istutaanko sielläkin kynttilän valossa.  Tuuri kävi koska siellä oli sähköt mutta meillä ei. Juhlien aikana sähköt oli palautuneet joten oli kiva mennä kotiin syömään jämäkakut. 🙂

Sauna lämmittäisi mutta valitettavasti meillä ei sellaista vielä ole. Suunnitteluasteella niin ikään.:) Ehkä ensi vuonna tai sitä seuraavana jussina voidaan nauttia omassa saunassa.:D Mä en ole koskaan ollut mikään kova saunoja mutta nykyään kun pääsee niin harvoin saunaan niin kyllä siellä viihtyy ihan hyvin. Tykkään kun on saunatuoksuja ja jopa saunatonttuja.:D

Jos oikein villiksi haluaa heittäytyä niin aina voi änkeä itsensä oman kullan kainaloon vällyjen väliin jolloin lämpöaalto on taattu.;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *