Mitä hyvä kunto merkitsee?

Miten sä määrittelet hyvän kunnon? Onko se sitä, että on timmi kroppa? Vai tarkoittaako hyvä kunto sitä, että jaksaa juosta maratonin tai vetää kolme jumppaa putkeen? Voiko hyvän kunnon omaavalla ihmisellä olla lihaksikas vartalo?

Itse sanoisin, että hyvällä kunnolla voidaan tarkoittaa sekä sitä, että jaksaa juosta vaikka 15 kilsan lenkin tai, että jaksaa tehdä salilla isoilla painoilla. Hyvä kunto kun voi tarkoitta sekä lihaskuntoa, että aerobista.

Lueskelin Uuden kuntoilijaan käsikirjaa jossa oli otsikko ”Mistä hyvä kunto koostuu?”  Kirja kertoo hyvän kunnon koostuvan palasista.  Palaset ovat kehonkoostumus, liikkuvuus,kestävyys ja lihaskunto.  Tämä oli taas hyvä muistutus itselle siitä kuinka putkinäköisesti ajattelen hyvää kuntoa.  Kun nuo palaset jaetaan vielä pienempiin osiin niin on paletti koossa.

Hyvä kunto voi tarkoittaa liikkujalle ihan vaikka vaan virkeänä olemista ja yleistä jaksamista. Itsekin tiedostan sen, että kun liikkuu niin jaksaa paremmin muissakin elämän osa-alueissa.  Huonokuntoinen on väsynyt tai mahdollisesti kärsii masennuksen kaltaisista oireista ihan vain siksi,ettei tee mitään fyysisesti raskasta – KOSKAAN.

Hyvän kunnon saa liikkumalla monipuolisesti ja lepäämällä tarpeeksi. Yksipuolinen liikunta altistaa rasitusvammoille ja  voi helposti ylikuormittaa kroppaa. Monipuolisesta treenaamisesta saa itse enemmän irti. Mieli pysyy korkealla ja motivaatio jatkuu. Kroppa saa monipuolisen liikunnan johdosta treeniä kaikkialle (riippuu toki mitä harrastaa). Osa kroppaa saa levättyä toisen osan ollessa liikkeessä.

Simple as that. 🙂


Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *