Tammikuu on pitkä ja tipaton / Tammikuu on synkkä ja hipaton

Jenni Vartiaisen laulun sanoja lainatakseni tammikuun aion olla tipattomalla joka tosin jatkuu vielä tammikuun jälkeenkin. Onko se elämä sitten selvinpäin synkkä ja hipaton? Enpä usko. Uskon sen olevan enemmän kiinni asenteesta. Oikeanlaisella asenteella voi bilettää selvinpäinkin. Tammikuussa on sinänsä helppoa olla tipattomalla ym dieetillä koska jouluruokailuiden jälkeen ei mun ainakaan tee mieli yhtään mitään.  Kaikki karkit,sipsit,juustot ja rasvaiset ruuat lähinnä ällöttää.

– Oltiin veljen tyttöystävän kanssa Jenni Vartiaisen keikalla josta kuvatkin on otettu.

Alkoholi ei ole mulle mikään tärkeä asia. Joskus tykkäsin ottaa lasillisen viiniä viikonloppuna telkkaria katsoessa mutta lasten myötä tissuttelu on jäänyt kokonaan. Mä vihaan alkoholin aiheuttaa krapulaa. Ikä on tehnyt tehtävänsä ja krapula kestää useita päiviä ja olo on ihan jäätävän huono. Miksi siis pilaisin seuraavat päivät sängyssä makaamiseen? Totta puhuen lasten tultua ei krapulassa saa maata sängyssä vaan kyllä se on aamusta asti täyttä hulinaa ja ehkä siksi sitä ei halua krapulaa itselleen.

Viimeiset baari reissut on olleet kivoja oikeastaan just niin kauan kunnes on menty baariin mikä on ihan päinvastainen fiilis kun mitä nuorempana oli. Silloin bileet vasta alkoi kun pääsi baariin enkä tykännyt yhtään kotibileistä.  Mä tykkään muutenkin enemmän extempore reissuista. Liikaa suunnitellut menemiset on useimmiten loppupeleissä tylsiä.

Mun painonpudotus ei ole kiinni alkoholista mutta krapulan jälkeinen tila aiheuttaa ylensyöntiä joka jatkuu aina liian pitkään. Mulla jää putki päälle syömiseen niin hassulta kuin se ehkä kuulostaakin. Voin jatkaa viikkojakin syömällä epäterveellisesti. Tämä on asia johon haluan muutosta. Mä en halua turvota krapulan jälkeen useita kiloja. Mikä siis avuksi? No selvinpäin olo. Mulla ei nole mitään tarvetta tissutella tai vetää kännejä. Haluan ennemmin panostaa siihen,että saan haluamani kropan.  Tavoitteenani on saada sellainen kroppa jossa mä viihdyn ja näytän omasta mielestäni upealta.

Alkoholissa on sitä paitsi mieletön määrä ihan turhia kaloreita. Mä en tarvitse yhtään ylimääräistä kaloria. Haluan oppia pitämään hauskaa ihan ilman alkoholia.

Mieheni kanssa on yhdessä tehty päätös, että  jätetään herkuttelut pois ja keskitytään syömään terveellisesti sekä liikkumaan säännöllisesti. Me ollaan kummatkin herkkuperseitä ja tykätään herkutella joten tämä tulee olemaan haasteellista. Kummallakin on omat tavoitteensa kunnon ja painon suhteen mutta pääpaino on saada ruokailut järkeviksi.

Mites muut? Meinaako joku muu olla tammikuun tipattomalla? 🙂

No Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *