2,5 h miniultra

Lähes kuukauden sairastelun jälkeen olen juossut vain kaksi kertaa noin 7 kilometrin lenkin ja eilen repäsin. Olin mukana juoksemassa juoksukoulu Vauhtisammakon järjestämässä 2,5 tunnin yhteislenkillä. Fiilis noissa heidän lenkeissä on ihan mahtava. .:) Ajattelin jo puolen tunnin juoksun jälkeen, että tästä tulee pitkä lenkki koska juoksu tuntui tosi tahmaselta. Askel painoi tonnin ja sykkeet oli pilvissä. Sitkeästi kuitenkin juoksin pari tuntia ja matkaa mittariin tuli 20,1 kilometriä. Hyvän pituinen lenkki siis. Sivukorvalla kuulin, että parhaimmat juoksivat about 27 kilometriä joten en kovin paljon huonommin vetänyt. Tuolla tulee väkisin vähän se tunne, ettei kehtaa luovuttaa joten sitkeästi vetää porukan mukana. Kaikki juttelee toisten kanssa ja aika kuluu siinä samalla kun turisee.

Kaikkein ihaninta oli kuitenkin päästä hierontaan lenkin jälkeen. Nopeasti kävin suihkussa juoksukoululka ja sieltä suoraan hierontaan. Luksusta! Jalat veti lyhyen ajomatkan aikana ihan jumiin ja kävely oli hankalaa hierontapaikalle. Ihme kyllä itse hieronta ei sattunut yhtään vaikka tunsin, että reidet on jumissa sekä edestä, että takaata. Kotiin päästyä reidet oli kipeät ja ovat edelleenkin. Kipu kyllä helpottaa muutamassa päivässä mutta hetken joutuu kärsimään.:)

Kuva viime vuoden 3h yhteislenkiltä.

No Comments

 • Voikku

  Matkahan on melkein puolimaratonin matka. 🙂 Noh aikaisemmista ajoista mitään tietämättä, ei mielestäni aikaan nähden ollenkaan huono saavutus 🙂

 • Jenna

  Mäkin haluisin 🙂 En osa yksin (tai siskon kanssa) juosta tarpeeksi hitaasti ja väsähdän viimeistään noin tunnin jälkeen usein..

 • Susanna Kajala

  Totta,en tullut edes ajatelleeksi tuota matkaa noin. Juoksin viime syksynä puolikkaan aikaan 2h 30min, joten vikkelästi tuo eilinen lenkki meni.:)

 • Susanna Kajala

  Mä taas olen kotona juossut koiran kanssa käytännössä kovemmin mutta jos alkaa voimat hiipumaan niin voi juosta välillä hitaammin.Noilla miniultrilla vauhti on 6,30-6,45 min/km mutta tarvittaessa voi hypätä auton kyytiin jos alkaa väsymään. 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *