Flunssan karkoittajat

Koska olen kohta kaksi viikkoa kärsinyt ikävästä flunssasta niin päätin etsiä apua netin syövereistä. Kerran lääkärin mukaan minussa elää virus johon antibiootti ei tehoa on syytä hankkiutua siitä eroon. Olen mielestäni kärsinyt tästä jo ihan tarpeeksi ja muukin perhe saisi alkaa tervehtymään.

Voitteko kuvitella sen tunteen kun neljän hengen perhe kera kaksi koiraa on kolmatta viikkoa sisällä ja kaikki enemmän tai vähemmän kipeenä? Eihän siinä oikeasti ole mitään järkeä mutta kun vanhemmat on kipeämpiä kuin lapset ei ole muuta vaihtoehtoa kuin olla sisällä. Ollaan me toki kaupassa käyty ym asioilla käyty ja minäkin ollut töissä mutta ei olla ulkoiltu kun ei vaan ole jaksanut. Lapsetkin ovat olleet pitkään flunssassa ja aina kun näyttää olevan parempi päivä niin seuraavana päivänä on lämpöä. Ilmeisesti tätä se sitten on pikku lasten kanssa tai näin mulle on kertonut useampi kuin yksi lääkäri jonka luona olen viimeisen kolmen vuoden aikana käynyt lasten tai oman sairastelun takia. Enkä siis syytä lapsiani sairastelustani mutta pakko todeta,että ennen heitä en ollut näin usein kipeänä.:D

kuva

Flunssan selätys vinkkejä löytyy varmasti yhtä paljon kun on ihmisiäkin. Jokaisella on omansa ja eri kulttuureissa on tapansa hoitaa flunssa. Itseäni kiehtoo kiinalainen lääketiede ja tätä postausta tehdessä sukelsin hetkeksi kiinalaiseen lääketieteen syövereihin. ( Hups ja pari tuntia aikaa kului). Se mikä tekee kiinalaisen lääketieteen mielenkiintoiseksi on se,että heidän mielestään ei ole pahoja tai hyviä ruokia vaan kaikilla ruoka-aineilla on omat vaikutuksensa ja niitä käytetään tietyissä tilanteissa. Esimerkiksi jos on limaisuutta ja flunssaa niin olisi syytä välttää kosteuttavia tuotteita kuten maitotuoteita,sokeria ja vehnää.

Mutta sitten niihin vinkkeihin millä tämän ilkeän taudin saisi selätettyä. Tässä Top 3.

Tästä Urban flavour blogista löytyi Flunssan karkoitus juoma.

kuppi vettä
iso ruokalusikallinen hunajaa
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
ruokalusikallinen sitruunan mehua
viipale sitruunaa

1. Keitä vesi
2. Viipaloi inkiväärin pala ohuiksi siivuiksi ja jaa sitruunan viipale kahtia
3. Kaada kuuma vesi kuppiin ja lisää sinne inkivääri, hunaja, sitruunan mehu ja sitruunan viipaleet
4. Anna hautua 10-15 min

Kanakeitto lienee tunnetuin ”flunssaruoka” tai ainakin valtameren tuolla toisella puolella. Täällä on ohje sellaiseen kanakeittoon mitä itsekin voisin kokeilla.

Jopa laulaja Juha Metsäperällä on vinkki flunssan selättämiseen.   ”Salaisuuteni on tuhansia vuosia vanha kaava i=r+l+l. Se tarkoittaa, että immuniteetti on yhtä kuin ravinto, liikunta ja lepo. Terveellinen ruoka on tärkeää, ja syön joka aamu puuroa marjojen kera.” 

Millä te selätätte flunssat? Oletteko tehneet muutoksia elämäänne jotta olisitte terveempiä? Onko muutoksista ollut apua? 🙂

kuva

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *