Elämäntapamuutos alkaa nyt ja arvonnan voittajat

Kirjoittelin aiemmin ajatuksistani mitä tavoitteleminen kohti maratonia herättää ja tänään juttu jatkuu painonpudotuksen parissa. Viime vuosi meni kutakuinkin painon kanssa kamppaillessa ja marraskuussa alkoi ote lipsumaan todenteolla. Oli aika laittaa painonpudotusprojekti jäihin koska selvästikään motivaatiota ei ollut ja stressatessa paino vaan nousee joten ei kannata silloin pudottaa painoa.  Onneksi annoin itselleni aikaa koska nyt olen päästänyt itseni pisteeseen josta on päästävä pois. Parin kolmen kuukauden ”mässäily” on tuottanut tulosta ja olo on ollut karmea. Sokeririippuvuus aiheuttaa niin huonon olon kuin huonon ihonkin. En halua elää sellaista elämää jossa itsellä ei ole hyvä olla joten nyt alkaa taistelu läskien karistamiseksi.

Koska kaikki on kiinni lähinnä siitä miten syön ja miten paljon on aika kaivaa talousvaaka kaapista. Rakastan hyvää ruokaa (kukapa ei) ja syön useimmiten liian paljon siihen nähden mitä kulutan. Tällä hetkellä treenikerrat ovat olleet aika minimaaliset joten pitäisi syödä paljon vähemmän. Tiedän,että dieetillä ei tarvitse syödä parsaa ja kanaa mutta onhan niiden tekeminen niin paljon helpompaa kuin hifistellä hienoja annoksia. Katsoin eilen Jutan superdieetti ohjelmaa ja siinä laihduttaja sanoi juuri sen mitä itsekin olen ajatellut. Laihduttaessa ruuanlaittoon menee yllättävän paljon aikaa. En ole koskaan tykännyt tehdä pakastimeen ruokaa valmiiksi enkä aio niin tehdä nytkään. Haluan syödä tuoretta ruokaa ja se vie ikävä kyllä aikaa. Haluan kuitenkin säilyttää hyvän suhteen ruokaan enkä tehdä sitä virhettä ruoka alkaa maistua pahalle ja syöminen vähenee äärimmäisyyksiin jolloin olen taas pulassa. Tarkoitus on muuttaa elämäntapoja ja samalla pudottaa painoa eikä vain laihtua tavoitteeseen. Mutta koska olen nainen ja painolukema on tärkeä niin olen päättänyt tähdätä lähemmäs 60 kiloon kesäkuun 1. päivään mennessä. Siinäpä tavoitetta kerrakseen mutta auttaa taatusti minua maratonin juoksemisessa koska liikakilot eivät ole kuin rasitteena juoksussa.

Aion panostaa ruokaan kunnolla enkä vain jättää hiilihydraatteja pois ja syödä ylenmäärin rahkaa. Ei ei. Olemme perheenä miettineet siirtymistä luomuruokaan mutta eihän sekään takaa terveellistä ruokaa jos kaiken uittaa kermassa. Ruuantekotapoihin on siis tultava muutosta jos haluaa elää terveellisesti ja vieläpä laihtua. Kaikkea ei tarvitse aina paistaa voissa ja lisätä kermaa. Elämäntapamuutos alkaa tästä ja jää pysyvästi. Ei enää kikka kolmosia ja ihmedieettejä vaan perus suomalaista ruokaa terveellisesti tehtynä. En ala ituhipiksi ja syö vain vihersalaattia sekä lihaa vaan nyt täytyy katsoa enemmän mitä suuhunsa laittaa. Olen lukenut Kaisa Jaakkolan kirjoittamaa kirjaa hormoonitasapainosta ja saanu hyviä vinkkejä. Kirjaa lukiessa tulee sellainen olo,että kaikki vaikuttaa kaikkeen joten on entistä tärkeämpää miettiä mitä syö.

Tällä kertaa motivaatio pitää hakea täysin itsestäni koska en ole hankkinut uutta jäsenyyttä mihinkään kuntokeskukseen Satselixian jäsenyyden loputtua viime vuoden joulukuussa. Sporttipassin sain uuden työpaikan etuutena ja pitäisi keksiä paikka jossa sitä käyttää. Juoksu ja kotitreenit toimivat innoittajina tässä elämäntapamuutoksessa näin alkuun. Katsotaan sitten myöhemmin mitä ja missä päätän jatkaa salitreenaamista. Vinkkejä Turun kuntosaleista otetaan vastaan.;)

Nyt on aika arpoa kaksi onnellista voittajaa jotka pääsevät Brandan verkkokauppaan shoppailemaan. Nämä onnekkaat ovat  Hukkakukka sekä Jelena. Olen heihin yhteydessä sähköpostitse. Onnea! 🙂 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *