Kevään riemua kukkaloisteessa

Kevät saapuu kohisten. Pihalla näkyy jo maata ja linnut visertää niin pirtsakkaasti heti aamusta. Mieli piristyy heti kun näkee lämpömittarin aamulla ja se näyttää plussaa. Ihanaa kun ilmat lämpenee, ainakin toivottavasti ja pihalla tarkenee ilman michelin-ukko varustusta. Mä rakastan kukkia ja mikäs sen kauniinpaa keväällä kuin omalla pihalla kukkivat tulppaanit ja narsissit. Ei tarvitse lähteä kauppaan ostamaan leikkokukkia kun voi pihalta käydä napsimassa kukkia sisälle maljakkoon. Talvella piha on tylsän näköinen kun kaikkialla on vain lunta tai märkää maata. Keväällä, kesällä ja syksylläkin vielä pihalla on värejä mikä saa ainakin minut hyvälle tuulelle.

Olin yhtenä päivänä kaupassa hövelillä tuulella ja ostin pihalinnuille talipalloja. Parina ensimmäisenä päivää siellä ei näkynyt yhtään lintua ja olin ihan pettynyt. Mies sitten yhtenä päivänä lähetti mulle kuvan jossa lintuja oli vaikka kuinka paljon talipallojen kimpussa. Olin innoissani. Nyt näen joka päivä istuessani keittiön pöydän ääressä lintujen parveilevan talipallojen luona.

Miehen kanssa ollaan aamuisin ihmetelty kuinka valoisaa jo on kun lähdetään ajelemaan kohti työpaikkoja. Töiden jälkeenkin on vielä valoisaa mikä on mukavaa koska puuhailla pihallakin vielä juttuja ennen iltahämärää. Meillä ei pihalla ole kovin kummoiset valaistukset joten siksi siellä ei pimeään aikaan tule oleiltua ( ja mä pelkään pimeää ). Hieman vielä kun päivän valoisa aika pidentyy niin ehdin töiden jälkeen lenkille ihan kotipihalta. On ollut hieman ärsyttävää ajella 5 kilometrin päähän keskustaan päästäkseen juoksemaan paikkaan jossa on katuvalaistus.  Se,että voi lähteä pihalta suoraan juoksemaan pitkin lähinurkkien teitä ja metsiä on kyllä mahtavaa. Ei tarvitse juosta asfaltilla kuin korkeintaan ihan lyhyitä pätkiä, koska hiekkateitä täällä riittää.  

Keväällä starttaa juoksukisat ja ilmoituksia satelee sieltä sun täältä. Kivahan se on, että jokaisella paikkakunnalla tuntuu olevan joku pikku Matin hölkkäkisa. Täällä emidän lähinurkissa on Nousiaisten susihölkkä jossa kävin viime vuonna juoksemassa ensimmäisen puolikkaan.  Todennäköisesti tuo tapahtuma pääsee ”kisakalenteriini” tänäkin vuonna. Omat suunnitelmat juoksukisojen osalta ovat kutakuinkin valmiit mutta aina niitä viime hetken muutoksia tapahtuu kuten sairastumisia.Minulle kevään juoksukisat tulee olemaan ihan ensimmäisiä laatuaan koska ensimmäiset kisat juoksin vasta viime syksynä. Jännityksellä odotan millaista on juosta raikkaassa kevätsäässä.Jos vaikka saa raikkaan ilmaan myrkytyksen.;)

Meillä tai siis mulla (mies vain toteuttaa) on vaikka mitä suunnitelmia keväälle mitä pihalla pitää saada tehtyä. Ostin jo viime vuonna tykötarpeet piha-altaan tekoon mutta sitä ei ehditty tekemään joten nyt se on saatava valmiiksi. Hulluna haaveilen piha-altaasta jossa olisi kaloja.: D Kasvimaata pitäisi hyötykäyttää muuhunkin kuin vain perunoiden kasvattamiseen, mutta ajanpuutteen takia sekin jää joka vuosi. Katsotaan jos tänä vuonna saisin jotain muutakin istutettua. Lapsien leikkimökki pitäisi myös saada valmiiksi jotta voisivat siellä touhuta. Huonekalutkin sinne on jo valmiiksi mutta ilman lattiaa on vaikeaa sisustaa.:D

Tykkäättekö te keväästä? Kertokaa mitä suunnitelmia teillä on keväälle.

No Comments

  • Jenna

    Ihania kevätkuvia <3 Mun suunnitelmana keväälle on saada gradu valmiiksi 😀 Lisäksi haluan tietty päästä taas juoksemaan säännöllisemmin ja nauttia kevään ensimmäisistä auringon säteistä.

  • Susanna Kajala

    Tsemppiä sulle gradun tekemiseen.:) odotan kanssa lenkkikelien paranemista. Meilläpäin tiet on kuravelliä jossa ei viitsi juosta metriäkään.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *