Luomua kotiin

Turun seudun luomukassiin laitettiin tossa jokunen aika sitten tilaus ja tavarat sai hakea kolmen päivän päästä kotiin. Valitsin hakupaikaksi tuon heidän myymälänsä koska halusin päästä näkemään mitä kaikkea siellä on myytävänä. Innoissani nuuhkin inkivääriä ja intiaanisokeria. Mielessä pyöri jos jonkinmoista reseptiä mitä pitää päästä kokeilemaan. Appelsiineista tein heti mehua koska jotain oli pakko päästä maistamaan.:)

Bataatti on hyvää ja saa helposti tehtyä vaikka maalaisranskalaiset.

Monessa paikassa on ruodittu onko ruoka kallista jos syö terveellisesti.  Mikä sitten on kenenkin mielestä kallista?  Seuraavaksi päästään kysymykseen mikä kenenkin mielestä on terveellistä?  Koen,että varsinkin luomu on kallista. Kauppalaskuissa on selvä ero jos ostaa luomua taikka ihan perus pöperöä. Tähän vuoden aikaan tuntuu, että kaikki salaattiainekset on kalliita. Tässä kun on kovasti koittanut panostaa siihen,että lautasella olisi mahdollisimman paljon kasviksia niin saa jatkuvasti käydä kaupassa.  Pyrin ostamaan ihan perus salaattiaineksia (salaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, selleriä yms.) mieluummin kuin pakaste-altaasta kasvispusseja. Kyllä ostan niitäkin mutta miten ne voikin aina kaikki maistua ihan samalta vaikka olisi eri kasviksia. 🙁 Olen huomannut,että mun kasvis intoilut mysö loppuu yhtä nopeasti kuin alkoikin jos syön pakastekasviksia  (paistettuna tai uunissa tehtyinä). Salaattiin voi lisätä sentään siemeniä, fetaa, aurinkokuivattua tomaattia tai jotain muuta makua. Mieluummin teen sitten wokkivihanneksia ihan tuoreista kasviksista mutta se vaatii enemmän aikaa päivästä ruuan tekoon.

Välillä mietityttää koko luomuhössötys. Kaikki pitää olla luomua. Ei riitä enää pelkkä ruuan terveellisyys. Pitää hifistellä missä on eniten sitä ja tätä niin sitä pitää ostaa saadakseen kaikki mahdolliset ravintoaineet. Myönnän itsekin syyllistyneeni tähän aina välillä kun mediassa kerrotaan jostain yber terveellisestä tuotteesta/kasviksesta tai hedelmästä. Pakkohan sitä on kokeilla.:D

Mitä mieltä te olette luomuruuasta? Suositteko luomua?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *