Pää pursuaa tietoa ja kroppa turtana treenistä

Spartan Gear järjesti seminaarin toiminnallisesta harjoittelusta ja hyvinvoinnista viime lauantaina. Koulutus järjestettiin toiminnallisen harjoittelun gurun Antti Nurmen ja Bodyweight / Fitness expert Eveliina Tistelgrenin kanssa.Seminaarissa keskityttiin siihen miten opit terveelliset elämäntavat ja miten harjoittelet kotiolosuhteissa oikeaoppisesti. Ilmoittauduin mukaan seminaariin mielenkiinnosta ja halusta päästä kurkistamaan millaista toiminnallinen harjoittelu on. En ole koskaan kokeillut toiminnallista harjoittelua ja ainoa tieto mitä lajista on,niin olen lukenut jostain blogista tai kuullut kaverilta. 
Seminaarin tai paremmin sanottuna treenipäivä aloitettiin foamrollerilla. Kaikille foamrollerit ja lähdettiin rullailemaan kropan jumeja auki ja lämmittämään lihaksia. Kyllä oli paikat pahasti jumissa mutta tässä vaiheessa en vielä tajunnut,että kuinka pahasti vaikka rullaus tuntuikin välillä pahalta. Huomasin mikä ero on halvassa foamrollerissa ja laadukkaassa. Meillä on kotona sellainen Prismasta ostettu halpa jolla ei saa tuntumaan oikein mihinkään ellei ole tosi jumissa paikat. Spartanilla olevat laadukkaammat foamrollerit oli ihan killereitä. Niillä sai kyllä tuntumaa. Rullailun jälkeen siirryttiin kahvakuulan kimppuun ja käytiin perustekniikoita läpi. Tämäkin osio oli mielenkiintoinen vaikka olen joskus käynyt kahvakuulatunnilla. Tuli huomattua kuinka erilailla voi näitäkin juttuja tehdä. Ryhmäliikuntatunnilla olen ainakin itse tehnyt puolet liikkeista ihan väärin  koska kunnon opastusta ei tunneilla anneta. Nyt tiedän miten liikkeet kuuluu tehdä ilman,että kroppa ratkeaa liitoksistaan. Ennen ruokataukoa käytiin vielä läpi oikeaoppisen kyykyn tekniikkaa. Siihen kuluikin kivasti 45 minuuttia ja taas tuli paljon uusia juttuja. 


Ruuan jälkeen siirryttiin Eveliinan pitämään luennon pariin. Juurikaan ei mitään uutta asiaa tullut koska luennolla käytiin paljolti läpi hyvän ravnnon lähteitä,treenin järkevää määrää,unen merkityksestä yms. Mielenkiintoisinta luennolla oli Eveliinan omat kokemukset treeneistä ja ravinnosta. 

Eveliinan luennon jälkeen bodyweight harjoittelun perusteisiin ja liikkuvusharjoitteisiin. Ensimmäinen ajatus oli,että olenko osallistunut lasten leikkileiriin.:D  Siellä me kaikki päälle parikymmentä aikuista tehtiin karhukävelyä,mittarimatoja,taskurapuja,pikku possua yms. Olihan se hauskaa ja yllättävän haasteellista. Bodyweight harjoitteet vasta kamalia olikin.Kyllä huomasi nopeasti,että kroppa vaatii PALJON lisää treeniä. Keskivartalo oli kuin mikäkin keitetty spagetti joka vaatii erittäin paljon harjoitteita vahvistuakseen.  Osa harjoitteista tehtiin parin kanssa ja niissä oli kyllä tekemisen makua. Hyvinkin rankkaa pakko myöntää. Näiden jälkeen siirryttiin HIIT-treenin pariin ja ryhmissä jouduttiin keksimään lyhyt HIIT-treeni. Sen jälkeen alkoi taas kunnon treenit. Eveliina veti meille lyhyen HIITin ja sen jälkeen Antti.  Lopuksi vielä rullailtiin yläkroppaa foamrollerilla ja päivä oli vihdoinkin pulkassa. Mielettömän hauska ja opettavainen päivä mutta todella raskas kropalle. Tällä hetkellä kroppa on totaalijumissa ja joka paikkaan sattuu.:D 

Hymy huulilla loppuun asti! 🙂Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *