Uuden haasteen kimppuun

Aloitin sunnuntaina lankutus haasteen ja haastoin mieheni mukaan touhuun.  Pari päivää ollaan jo lankutettu ja vielä menee hyvin kun on lyhyitä pätkiä. Huomasin lauantaina Spartan Gearin treenipäivän aikana, että vatsalihakseni on älyttömän huonossa jamassa. Osa vatsalihasliikkeistä jäi jopa tekemättä koska en pystynyt tekemään.  Siksi päätin aloittaa lankuttamisen jos sillä saisi aktivoitua vatsalihaksia.  Sikpäkistä on turha edes haaveilla mutta jos pystyisi tekemään joskus ne liikkeet jotka nyt jouduin jättämään väliin niin olisin super happy.:)

Kuva

 En suoraan sanottuna muista missä kunnossa vatsalihakseni on olleet ennen ensimmäistä raskautta.   Todennäköisesti eivät kovinkaan hyvät ole koskaan olleet mutta uskoisin,että raskauksien myötä niitä pitäisi aktivoida paljon enemmän. Joskus kymmenisen vuotta sitten kun aloitettiin kaverin kanssa taas kerran jumpassa käyminen, sain vatsalihakset niin kipeiksi etten tahtonut päästä autoon istumaan. Kaverilla taas tuli luupiikki jalkaan joten meidän jumppaaminen taisi jäädä siihen yhteen kertaan.:D Tämän kerran jälkeen muistin taas ottaa ensimmäiset jumpat treenitaukojen jälkeen rennommin. Vetää nimittäin mielen aika matalaksi kun tulee paikat niin kipeeksi ettei kykene seuraavaan viikkoon liikkumaan tai,että jumpassa tuntuu taju lähtevän korkeiden sykkeiden takia.   Juoksemisen kanssa olen taistellut vähän samojen asioiden kanssa. Sairastelun jälkeen sykkeet huitelee joka lenkillä päälle 190 ja ei ole helppoa juokseminen niissä sykkeissä. Tiedän,että pitäisi välillä vaikka kävellä jotta sykkeet laskee mutta kun se tuntuu heti luovuttamiselta. Vaikka juoksisin kuinka hiljaa niin syke on siinä 170 päälle ja jos kiihdyttää niin pääsen sinne 200. Ei terveellistä sitten yhtään. Tuntuu yllättävältä,että kuukauden sairastelun ja treenitauon aikana kunto huononee noin paljon, mutta kai se voi. Tästä ei onneksi ole muuta suuntaa  kuin ylöspäin ja kohti parempaa kuntoa.:)

Ootteko kokeilleet lankkuhaastetta? Pysyittekö viimeisenä päivänä 5 minuuttia lankussa?

No Comments

  • Matkatar

    Minä tein yhden toisen vatsalihashaasteen viime marraskuun ajan. Siinä toistettiin 5 eri liikettä, yksi niistä lankutus. Kyllähän siinä kehittyi mukana, mutta kaipasin vaihtelua. Tuntui tosi tylsältä tehdä samoja liikkeitä koko ajan. No toivottavasti teillä menee hyvin, tsemppiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *