Kesäisissä tunnelmissa

Torstaina oli Helsingin kasvitieteellisessä puutarhassa Rekorderligin Summer in The midst of winter bileet. Bileet on ehkä hieman väärä käsite mutta kerron siitä lisää myöhemmin. Paikka oli hieno, varsinkin jos tykkää kasveista ja lämmöstä (kosteudesta).  Mä en muista koskaan käyneeni kyseisessä paikassa joten kiitos järjestäville kivan paikan valinnasta.

Kutsussa oli maininta, että tuolla paikassa on about 25 astetta lämmintä ja kannattaa pukeutua sen mukaisesti. Hmm ensimmäinen ajatus oli,että vai kesämekko mistä? Nyt on tyyliin lopputalvi tai ihan alkukevät eikä kaupoissa juurikaan näy kesävaatteita. Kierros Turun keskustan vaatekaupoissa alkoi tuntumaan jo tuskaiselta. Ei niin mitään kesäistä.  Hetken tuumattuani suuntasin Stockalle ajatuksena, että sieltä löytyy mitä vaan ja nyt ei voi tuijottaa hintaa vaan jos jotain kesäistä löytyy niin mä ostan,maksoi mitä maksoi. Melkein heti silmiini osui värikäs Desigualin mekko. Se on siinä ajattelin ennen kuin ehdin katsoa onko oikeaa kokoa jäljellä sanomattakaan,että olisin ehtinyt sovittaa sitä vielä. Suuntasin sovituskoppiin ja heti kun sain mekon päälleni totesin,että se on tämä.Tämän mä otan ja niin mä ostin elämäni ensimmäisen vihreän mekon (on siinä toki muutakin väriä).

Älkää välittäkö hölmöstä ilmeestä!

Löydettyäni mekon  aloin miettimään hiusväriäni. Juurikasvu oli räjähtänyt näkyviin rumasti joten jotain suunnitelmaa olisi tehtävä. Hiusväriostoksille ja ei kun värjäämään. Totesin,että tämä oli viimeinen kerta kun värjään hiukseni kotona. Ne on vaan kertakaikkisesti niin pitkät, että on vaikeaa saada yksin värjättyä. Punapäänä olin taas mennyt marraskuusta lähtien joten oli ehkä aika siirtyä tummaksi. Mä vaihtelen vähän väliä punapäästä tummaan ja takas. Kyllästyn hirmu nopeasti ja kaipaan vaihtelua. Nyt hiukset on taas tummat mutta ei  mustat.

Seuraavaksi ongelmaksi koin ihonvärini. Siitä lähti kesäisen rusketuksen metsästys ja varasin ajan Hoitola Bravaan suihkurusketukseen. Enhän mä ole muutenkaan kovin vaalea edes talvella mutta vihreän mekon kanssa näytin kalkkilaivan kapteenilta.  Rusketuksesta tuli just passeli,ei liian tumma mutta niin, että näkyy hieman väriä. Alkuun katsoin, että eihän väriä tullut juuri lainkaan mutta kun katsoo pikkuhousuista jääneitä rajoja niin kyllä vaan on rusketusraidat.:D

Kynnet oli toki saatava kuntoon vielä ennen bileitä koska harmiksi yksi kynsi oli napsahtanut poikki jo monta viikkoa sitten. En vain ole jaksanut käydä sitä korjauttamassa.  Vanhat kynnet ei myöskään olisi menneet tuon vihreän mekon kanssa joten siinäkin mielessä oli hyvä käydä kynsihuollossa. Mä rakastan pitkiä ja värikkäitä kynsiä. Tällä kertaa kynteni loihti Kynsihuoneen Krista. Jouduin
vaihtamaan kynsihuoltajaa luottokynsihuoltajani lopetettua mutta sanotaanhan sitä,että vaihtelu virkistää joten olen positiivisella mielellä.:)

Töiden jälkeen tai no livahdin hieman aiemmin, että ehdin käydä veljen luona vaihtamassa vaatteet ennen Helsinkiin lähtöä. Kävin ihailemassa heidän matkakuvia Thaimaan reissulta ja matkakuume sen kun kasvaa.  Ajellessa taas kohti Helsinkiä olin ihan fiiliksissä tulevasta illasta. Enhän tiennyt oikein mitään illan ohjelmasta tai mitä siellä tehdään. Parin eksymisen jälkeen pääsin perille.

Ensinnäkin oli tosi kiva saada kutsu moisiin bileisiin mutta täytyy sanoa,että en oli tylsät! Okei olin autolla ja tarjolla ei ollut kuin siideriä ( vettä olisi voinut olla) niin ehkä ei meininki noussut kattoon itsellä sen takia. Suoraan sanottuna kaikki vaan tönötti ja seurusteli omien tuttujen kanssa, osa otti kuvia mutta mitään ihmeellistä ei tapahtunut sinä aikana kun itse siellä olin. Aloin olla puoli kahdeksan maissa ( tapahtuma alkoi klo 18 ja oli tarkoitus loppua 21) niin tylsistynyt,että lähdin ajelemaan takaisin Turkuun. Olisin kaivannut edes pientä juontua järjestäjiltä illan kulusta. Jos ajatus oli vain tönöttää niin fine,mutta koska mitään ei oltu kerrottu niin olihan se vähän outoa. Onneksi oli edes hyvät sapuskat.:)

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *