Gluteenitonta leipää

Olen innostunut leipomiseen. Nimittäin leipäkone löysi luokseni pääsiäisenä. Juttelin äidilleni kuinka hyödyllistä olisi omistaa leipäkone jolloin äiti totesi,etttä hänellähän on sellainen kaapissa. Äiti oli muutaman kerran kokeillut gluteenittoman leivän tekoa ja kyllästynyt koska leivät olleet onnistuneet. Hieman ehkä latisti motivaatiotani leivän tekoon mutta ajattelin antaa koneelle mahdollisuuden. En syö kovinkaan paljon leipää koska kaupan gluteenittomat leivät on suurimmaksi osaksi hirvittävän makuisia. Se oli syynä miksi halusin kokeilla tehdä itse gluteenitonta leipää.

Halusin leipään jotain pientä twistiä tuomaan makua ja kun katselin mitä kaapeista löytyisi niin huomasin kaapin päällä pari banaania, jotka olisivat kohta parhaat päivänsä nähneet. Mieheni oon aika tarkka kaikesta mutta kuvitelkaa, että hänn ei teinnyt leivän olevan gluteenitonta ennen kuin sanoin asiasta eli taisin ihan hyvin onnistua. Mies ei tykännyt makeasta leivästä mutta kertoi sen sopivan hyvin tulisen ruuan seuraksi, jota sinä päivänä söimme. Mielestäni banaanileipä onnistui vallan hyvin ja söinkin suurimman osan leivästä yksinäni.

Leipäohje oli ihan perusohje, joka löytyi leipäkoneen mukana tulleesta ohjekirjasta.

Kädenlämpöistä vettä 300ml
Jauhoja 450g
Suolaa 1tl
Sokera 3tl
Voita 15g
Kuivahiivaa 4tl

 Lisäsin vain banaania ja vähän maitoa.  Viikonloppuna koitan taikoa jotain uutta leipää sillä banaanileipää on nyt leivottu jo monta kertaa.:)

Ootteko te kokeilleet leipäkonetta? Millaisesta leivästä tykkäätte?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *