Kalaa tai sitten ei

Kuinka moni uskaltaa sanoa syövänsä tarpeeksi kalaa? Myönnän itse,että kalaa tulee syötyä ihan liian vähän. Kala on mielestäni hyvää joten syy ei ole siinä,ettenkö tykkäisi tai etteikö muu perhe söisi kalaa. Aina silloin tällöin ostan lohifileen kaupasta ja loihdin siitä mitäpä muutakaan kuin lohta kermassa. Kuinka yllättävää? Haluaisin osata tehdä hieman eksoottisempaa ruokaa juurikin kalasta, mutta tuntuu jotenkin vaikealta etsiä googlesta erinomaista ohjetta. Jokainen tietysti kehuu omaa reseptiään kuten kuuluukin. Voishan lohta paistaa mutta ei ole sitten sen terveellisempi vaihtoehto kun laittaa kevytkermaa uunilohen joukkoon.Ruuasta pitää pystyä nauttimaan joten haluan löytää terveellisiä reseptejä mutta sellaisia joissa on jotain makuakin. Miksi nähdä vaivaa monta tuntia ruuanlaittoon jos loppu tulos ei miellytä? Ei niin mitään järkeä ellei sitten nauti ruuanlaitosta niin paljon,että haluaa kokeilumielessä testata reseptejä.

Maailman paras ruokavalio– postauksessa kerroin miten olen pyytänyt isääni laittamaan verkot vesille jotta saisi kalaa. Iskä oli ihanasti yllättänyt ja eilen kun menimme vanhempieni luo saaristoon oli verkot juuri haettu vesiltä. Homma ei ollut kuitenkaan mennyt kuten Strömsössä-kuvaili iskä. Uudet verkot olivat valmiiksi olleet niin solmussa,että rannassa oli saanut selvitellä puoli tuntia verkkoja ennen kuin pääsi edes veneeseen. Verkkoja pois hakiessa olivat huomanneet,että verkot olivat uineet ihan liian syvälle. Kaikkein eniten huvitti heidän huima saaliinsa. Ei saisi nauraa kun olivat veljeni kanssa tsempanneet ja käyneet laittamassa verrkot mutta hei. Katsokaan näitä:

Ahven – joita tuli yksi

Simppuja tuli ihan liikaa
Ylisuuria silakoita jokunen -simppu the kaveri vieressä

Iskä tuunaa verkot taas kuntoon.:)

Että sellainen saalis. Suuren työn olivat tehneet ja useampi tunti tuhraantunut hommaan josta jäi käteen ei niin mitään. Koirille meni nuo kalat- paitsi simput. Jatkossa ostan siis kalani kaupasta, jotta iskä selviää vähemmällä sressillä.:D

Pitää vielä sekin kertoa,etten varmaan koskaan ole syönyt ravintolassa kalaa. Sekin on sellainen myytti joka pitäisi rikkoa. Valitsen aina lihaa toisin sanoen jonkun pihvin. Olen siinä mielessä arka,etten uskalla kokeilla ravintolassa ikinä mitään uutta. Ajattelen,että harmittaa jos ei tykkääkään kyseisestä annoksesta ja joutuu siitä kuitenkin maksamaan täyden hinnan. Olis se nyt vähän outoa alkaa tarjoilijalle selittää,että mä en kuule nyt tykännyt tästä. Vois ihmetellä tarjoilija miksi tilasin sitä sitten. Siksi haluan kokeilla uusia juttuja kotona mikä on tyhmästi ajateltu myöskin, koska kun itse tekee ensimmäistä kertaa ja jotain spessua niin epäonnistuu satavarmasti. Ravintolassa harvemmin ihan mitään tosi epäonnistunutta saa.  Jos joku osaa vinkata Turusta hyvää ravintolaa josta saa todella hyvää kalaa niin kommenttia tulemaan:)

Kalaksi mielletään myös seiti ja kalapuikot vaikka mun mielestä ne on aika kaukana siitä kunnon kalasta. Työpaikkaruokalassamme on usein seitä ja se on vain niin etovan näköistä vaikka kuinka piilottaisivat sen kastikkeen alle piiloon.  Näitähän ihmiset syö paljon joten kai ne ihan hyviä on jos sellaisesta tykkää. Itse siirryn kyllä hyvin nopeasti toiselle ruokalinjalle jos noita on tarjolla.

Syöttekö te paljon kalaa? Mitä mieltä olette seistä ja kalapuikoista? Maistuuko ne teille?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *