Kananmunat hyötykäyttöön

Meille tulee noin 6 kananmunaa päivässä, välillä kaikki kanat munii yhden munan päivässä joskus taas munia on vähemmän. Ei niiden sielunelämästä ole vielä ottanut selvää, että osaisin sanoa miksi ne eivät kaikki muni joka päivä. Olemme kuitenkin tosi tyytyväisiä, että viime keväänä kanat hankittiin. Pienellä budjetilla saatiin helpostikin kunnon kanala tehtyä koska omasta takaa on niin paljon puutavaraa ja olihan navetassa ollut edellisellä asukkaalla 500 kanaa. Meidän väki on siis pikku hippunen siihen verrattuna.  Koska munia tulee ihan kiitettävä määrä viikossa on kaikki reseptit joihin munia tulee koluttu. Pelkkä munakas ja keitetyt kananmunat alkoi tulla korvista ulos jo ensimmäisenä vuonna. Leipominen on hauskaa puuhaa mutta leivonnaisten syöminen näkyy nopeasti kropassa. Ruokiakin on joihin munaa tulee ja tässä nyt helppo esimerkki sellaisesta.


Pizzapohja kananmunasta
Erottele 5 kananmunan valkuaiset ja keltuaiset.
Vaahdota kananmunan valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi,
lisää keltuaiset varovasti vaahdon joukkoon.
Levitä leivinpaperin päälle öljyä ja kaada vaahto pellille.
Paista uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia.
Lisää haluamasi täytteet,
paista uunissa vielä n. 10-15 minuuttia hieman täytteistä riippuen.
Pizza kelpaa yleensä sekä lapsille, että aikuisille ja tästä ei ruuan teko paljon enää helpommaksi mene. Tänään pizza syntyi lähinnä ylijäämistä mitä jääkaapista sattui löytymään koska huomenna mennään vasta paremmalla ajalla kauppaan. Tämä on sopiva keliakiaa sairastavalle joten jos on tulossa illanistujaiset tai jotkut muut juhlat mihin tarvitaan suolaista tarjottavaa ja vieraiden joukossa on gluteenittomalla ruokavaliolla olevia niin tehkää tätä.  Täytteet voi valita sen mukaan mitä allergioita vierailla on. Juustonkin voi halutessaan jättää pois jos pitää olla maidoton. Täytteitä on just niin paljon kuin ihmisillä mielikuvitusta. 

Namskis! 
Oletteko te jo kokeilleet pizzapohjan tekemistä munista? Ainakin eri blogeissa olen ohjeeseen törmännyt joten taitaa olla tämän hetken hitti. 🙂

No Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *