Kaupungissa,maalla tai metsässä

Kateellisena olen lueskellut muiden bloggareiden innostuksesta polkujuoksuun. Innostunut tosin olen sekin mutta harmittaa,ettei niitä järjestetä täällä Turun suunnalla tai sitten olen missannut niiden ilmoittautumiset ihan täysin. My next runia seurailen viikottain eikä omaan silmään ole osunut polkujuoksuja täällä suunnalla. Vaikka kivan harrastuksen eteen voikiin ajaa pidemmälle niin tässä elämäntilanteessa pitää ajatella järjellä ja kisat pidemmällä saa odotella parempia aikoja. Matkoihin tuhraantuu hirmusesti aikaa eikä lapset jaksa istua pitkiä matkoja autossa hermostumatta. Yksinään lähteminenkin tuntuu kurjalta koska viikonloput on juuri niitä perheen yhteisiä hetkiä.

Tällä hetkellä rentoutuminen lähimaastoissa juosten tuntuu parhaalta ratkaisulta. Saan mennä milloin huvittaa ja juosta just niin pitkän tai lyhyen lenkin kuin hyvältä tuntuu. Kukaan ei odota kotona koska menen lenkille lasten mentyä nukkumaan. Illan lähestyessä myös yleensä tuuli tyyntyy ja ilma on mukavan viileää.  Liikenne vähenee näillä pikku teillä ja saa tosiaan juosta hyvinkin rauhassa. Olen joskus jopa miettinyt lenkillä ollessa,että kun kuuntelen aina musiikkia napit korvilla niin en kyllä huomaisi vaikka karhu juoksisi mun perässä:D  Koira tosin reagoisi varmasti siihen mutta jos olisin yksinäni niin tyytyväisenä mennä juoksisin.

Kivoja metsäpolkuja löytyy lähimetsistäkin mutta useimmiten pitäisi hypätä auton kyytiin ja ajella lähimaastoista kauemmas löytääkseen jonkin uuden polun. Tuttuja polkuja on helppo juosta kun tietää mitä jokaisen mutkan takana odottaa mutta uusissa poluissa on sitä uuden viehättävyyttä. Ikinä ei tiedä mitä odottaa juostessaan uudella polulla. Aina on uutta nähtävää.

Tällä viikolla on tullut juostua niin metsässä, hiekkatiellä kuin asfaltillakin. Kaikki hyviä vaihtoehtoja kun ei tarvitse tarpeeksi pitkään juosta samalla alustalla. Sain maanantain pitkällä lenkillä vasemman jalkapöydän ulkosyrjän kipeäksi ja sen kanssa kävelykin on varsinkin aamuisin hieman kankeaa. Kenkien kanssa kävly on helpompaa, jotenkin kengät tukee jalkaa paremmin. Eilen kävin kuitenkin kokeilemassa miltä juoksu tuntuu ja hyvin sujui. Alkuun jalka tuntui kipeältä mutta lenkin loputtua en edes muistanut sen olleen kipeä kunnes lopetin juoksemisen ja menin sisälle.  Jalka tuntui taas kipeältä. Pehmeällä alustalla juokseminen on itselle mieluisampaa ja suosinkin mieluummin hiekkateitä tai metsäpolkuja jos suinkin mahdollista. Asfaltillakin pystyy juoksemaan mutta jalat väsyvät nopeammin. Kaikilla alustoilla pitää kuitenkin treenata sillä se on ainoa keino välttää edes jotenkuten vammoja (vaikka mulle niitä tuntuu silti tulevan).

Missä te juoksette mieluiten? Ootteko kaupunki juoksijoita vai menettekö mieluummin metsään taikka maalle?

No Comments

  • Anonyymi

    Metsä<3 Maalla kun asun niin metsä alkaa omasta pihasta melkein! Ja kyllä koirakin (ainaki mun sesse) tykkä siitä metästä eniten:)

  • Riikka

    Mä haluaisin juosta ennemmin metsässä/maalla, mutta Turun keskustassa kun asuu niin vähän hankala.. Onneksi täälläkin on paljon puistoja ja metsää kun vähän kauemmas lähtee.. Eikä jokirannassakaan mitään vikaa ole! Silti kyllä odotan että kesällä pääsee mökille juoksemaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *