Eläinlääkärin reissut on kammottavia

En pelkää mennä itse lääkäriin tai viedä lapsia lääkäriin mutta aina kun lemmikin joutuu viemään eläinlääkäriin iskee sisäinen paniikki. Ehkä syy on siinä,että useimmiten olen vienyt lemmikkini sinne silloin kun se on tosi kipeä ja hoitoennusteet ovat olleet jo huonot. Loppu tuloksena on ollut se,että eläinlääkäristä saa lähteä kyyneleet silmissä.

Eilen jouduttiin turvautumaan eläinlääkärin apuun kun Peppi-koiramme alkoi ontumaan oikeaa takajalkaa oikein kunnolla. Parin viikon aikana olen huomannut, että liikkuvuus on huonontunut ja ylösnousu on ollut vaikeaa. Viikonloppuna oireet vain pahenivat kun ei suostunut seisomaan kuin kolmella jalalla. Pepille on ikää kuitenkin jo 8-vuotta mikä on sinällään jo saavutus isolle koiralle.

Aluksi Peppi tutkittiin päästä varpaisiin ja etsittiin kipeetä kohtaa. Itse olin ajatellut lonkkaa mutta eläinlääkärissä kävikin ilmi, että polvi on se joka kiusaa. Kokeiltaessa polvea se rutisee on lääkärin mielestä oli selvästi paksuuntunut. Tutkimisen ja juoksuttelun jälkeen mussukka rauhoitettiin ja jalat kuvattiin. Hän sai samalla kynsien leikkuun kun oli kanttu vei. 🙂 Toki ne saan leikattua ihan itsekin mutta oli taas jäänyt tekemättä ja lääkäri totesi, että helppo ne on tässä samalla napsia.

Katsottiin lääkärin kanssa kuvat ja nivelrikkoahan siellä kipeässä polvessa on. Kipulääkityksellä mennään päivä kerrallaan ja katsotaan lähteekö paranemaan. Oli olemassa jokin uusi hieno hoitomuotokin mutta koska meillä ei koirille ole vakuutusta ja kyseessä on vanha koira niin en halua maksaa 300-400€ per hoitokerta. Teen tietysti kaikkeni, että Peppi mussukalla on kaikki hyvin ha ettei tarvitse kärsiä kivuista. Eilen otettiin myös labrat jossa katsotaan munuaisten ja maksan toimivuus, että voi syöttää kipulääkettä. Hoitona on siis tulehduskipulääkkeitä kuurina, kipulääkkeitä loppu elämän ja mahdollisesti voi laittaa kortisonia polveen. Näillä mennään.:)

Pakko todeta, että eläinten lääkäri käynteihin saa kyllä suolaisen summan upotettua. Vanhalla koiralle ei auttaisi edes vakuutus sillä lähitapiola taitaa olla ainut vakuutusyhtiö josta saa edes näin vanhalle koiralle vakuutuksen.

Nyt pidetään peukkuja, että Peppi saa vielä usean vuoden ajan viettää leppoisaa elämää meillä ilman suurempia kipuja.:)

No Comments

  • Anonyymi

    Meillä myös koiralla nivelrikkoa ja pahimillaan nimenomaan polvessa. Hoidoksi saatii aluksi kipulääke kuuri ja puoli vuotta pistettiin kerran kuukaudessa cartrophen pistoksia (voi olla että alkuun oli vähän tiheämmin). Cartrophen pistoksien jälkeen koiran olo helpottui huomattavasti ja toki sekin on helpottanut kun tehdään nykyään vain pieniä lenkkejä ja nekin koiran halukkuuden mukaan 🙂 Nykyään todella harvoin ontuu, joten kipulääkettäkään ei ole tarvinnut antaa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *