Koukussa marjoihin

Pakastin täyttyy päivä päivältä enemmän ja kohta saadaan ostaa toinen pakastin, jotta marjat ja sienet riittää talven yli. Marjoja kuluu talvella yllättävän paljon ja on harmittavaista ostaa niitä kaupan pakastealtaasta. Metsässä liikkumiseen ja marjojen keräämiseen liittyy myös se idea,että lapset oppivat syömään marjoja ja kenties isompana itsekin innostuu niitä keräämään. Ihanaa on myös se, että metsässä rämpimisen jälkeen muksut nukahtaa illalla heti.:)

Itse olen liikkunut pienenä perhepäivähoitajan kanssa metsässä niin mustikassa kuin sienestämässäkin. Sienien etsiminen metsästä on hauskaa ja siihen voi jäädä koukkuun varsinkin suppilovahveroiden aikaan. Marjoja on isoveljen kanssa kerätty isovanhemmille nuorempana ja kiitoksena siitä sitten jokunen lantti saatu. Yhdessäolemista parhaimmillaan kun saa samalla tehdä jotain.

Mansikoita saadaan omasta maasta mutta ostaakin pitää sillä omat ovat suurin osa menneet jo parempiin suohon kesäisiä herkkuja tehdessä. Mustikoita on kerätty vasta vähän sillä jouduin toteamaan, että yksi mustikka kerrallaan noukkiminen ei ole tehty minun hermoille vaan tarvitsen poimurin. Metsät on pullollaan mustikoita ja eilen meinasikin iskeä mustikka mania kun en tiennyt mistä noukkia kun marjoja näkyi kaikkialla. Pensasmustikoitakin löytyy pihaltamme mutta niissä ei ole kuin raakileita.Saa nähdä kumpi ehtii ne ensin poimia minä vai linnut. Makeasinikuusamat syötiin jo aikoja sitten eikä pakkaseen mennyt yhtään sillä kahdesta pensaasta ei ensimmäisenä vuotena tullut niin paljon marjoja. Erittäin hyviä kyllä ovat. Herukkapensaatkin alkavat olla keräämistä vaille valmiita. Vielä kun vadelmat kypsyy niin pakastin oon täynnä terveellisiä herkkuja.

Ootteko te jo täyttäneet pakkasen marjoilla?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *