Tiedätkö mitä kosmetiikkatuotteesi pitävät sisällään?

Lähdin mukaan kokeilemaan puhelimeen ladattavaa appsia, jonka CosmEthics on luonut. En ole minkään valtakunnan kosmetiikka-asiantuntija ja ehkä hieman jopa hymyilyttää tehdä asiasta postaus. Tykkään toki meikata ja kauneudenhoito tuotteet on tärkeitä ja haluan niiden olevan laadultaan hyviä. Jotain tuotteita ostan luonnonkosmetiikka osastolta ja joistakin en luovu vaikka en tiedä mitä kyseiset tuotteet sisältävät.  Näissä ei luonnonkosmetiikka tuotteissa voittaa se, että ne ovat tuotteita vain niin hyviä, että en halua niitä vaihtaa huonompiin. No jokatapauksessa tuohon appsia voit kirjoittaa tuotteen viivakoodin tai skannata sen, jolloin appsi etsii kyseisen tuotteen ja näyttää listan mitä kaikkea tuote sisältää.

Otin kokeiluun mm.  L’Orealin meikkivoiteen.

Tuotteen kohdalla näkyi heti vakava hälytys!- merkki siitä. Appsi myös ehdottaa puhtaita tuotevaihtoehtoja. Myrkyllisiä aineita löytyi kolmesta eri listan kohdasta ja nämä olivat diazolidinyl urea (formaldehyde), methylparaben sekä propylparaben.

Tuotteen voi myös ostaa appsin kautta eli kun vierailee verkkokaupassa niin ainakin tämän tuotteen kohdalla ohjauduin sokoksen sivuille josta tuotteen voi halutessaan ostaa. Ihan kiva idea jos esimerkiksi etsii jotain tiettyä tuotetta ja haluaa säästää aikaa turhalta kaupoissa juoksemiselta.
Itseäni jäi harmittamaan se,että suurin osa teksteistä on englanniksi.  Kyllä mä perus englantia osaan ja ymmärrän mutta esimerkiksi nuo ainesosista kertovat tekstit olivat mulle yhtä kuin hepreaa.   Alkuun koko ohjelma oli englanninkielinen mutta nyt kun avasin ohjelman uudestaan oli osa jutuista suomeksi. Itse en ole vielä kovinkaan tietoinen siitä mitä kauneudenhoitotuotteet saa sisältää ja mitä ei, joten appsi voi satunnaiseen käyttöön päästä mutta muuten ei minulla ole käyttöä tämänkaltaiselle appsille.

* Postaus toteutettu yhteistyössä CosmEthicsin kanssa*

Onko teille tärkeää teitää mitä käyttämänne kosmetiikkatuotteet sisältävät?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *