Maraton lähestyy

Jos haluat jotain,
mitä sinulla ei ole koskaan ollut,
sinun täytyy tehdä jotain,
mitä et ole koskaan tehnyt!


 – tuntematon-

Tämä lausahdus tuli näkyville Fitfarmin sivuilla.  Mulle maraton tulee olemaan niin äärirajoille menemistä, etten tiedä miten tulen selviämään hengissä moisesta koetuksesta. Innolla toki odotan tuota maratonia mutta kun asiaa nyt ajattelee niin eihän siinä ole mitään järkeä,että haluaa juosta 42 kilsaa. Kuka hullu sellaista edes vapaaehtoisesti tekee? No minä! 😀 Tykkään haastaa itseni ja maratonissa se asia kärjistyy.  En edes haaveile suorittavani maratonia mihinkään tiettyyn aikaan vaan haluan vain suoriutua hengissä maaliin.  Voin vain kuvitella kuinka kamala olo fyysisesti oon maratonin jälkeen ja se jopa hieman pelottaa sillä puolimaratonin jälkeen jo olo oli kuin jyrän alle jääneellä. Pelkään sitä,että meitä odottaa maratonin jälkeen laivamatka takaisin Helsinkiin ja autollakin pitäisi ajella kotiin yömyöhään. Olisihan se ollut hienoa jäädä vielä yhdeksi yöksi Tallinnaan maratonin jälkeen mutta velvollisuudet kutsuvaa kotiin ja lastenhoitaja (äitini siis) on päästettävä töihin ja itsekin on suoriuduttava töihin heti maanantai aamuna.  Maraton juostaan siis sunnuntaina 13.9 ja matkaan lähdetään jo lauantai päivällä,jotta saadaan viettää miehen kanssa hetken kahden keskistäkin aikaa Tallinnassa.  Siksi sunnuntaina onkin kiire kotiin iltalaivalla.

Edessä maraton artikkeli sai hikipisarat otsalleni. Juoksuvalmentajan antamat vinkit olivat hyviä ja varmasti otan käyttöön sillä mä jos joku jännitän tämmöisiä. Ensikertalaisena jännitän varmasti paljon enemmän kuin mieheni, joka juoksee nyt jo vissiin viidennen maratonin. Mä olen myös enemmän luovuttaja-tyyppi kuin mieheni joka tekee just sen miinkä on päättänytkin. Sitähän sanotaan,että maraton on kiinni pääkopasta. Toki kuntoakin pitää ja onhan se hyvä jos muutamankin lenkin on pohjalle tehnyt. Psyykkisesti ajateltuna 42 kilometrin mataka tuntuu älyttömän pitkältä ja sitä jo nyt miettii,että mitä mun päässä enää liikkuu 30 kilometrrin jälkeen vai liikkuuko mitään. Voi olla,ettei liiku jalatkaan. Olen nyt jo psyykannut itseäni lenkeillä,jotka ei vaan aina suju,että nyt on pakko suoritua tästä matkasta ja, että lopussa koittaa voitto.

Maratoniin valmistautumiseen ei siis riitä pelkkä juokseminen vaan ruuan,nesteytyksen ja varsinkin varusteiden on oltava kunnossa. Kunnon juoksuvaatteet maratonia varten on vielä hankkimatta sillä en ole löytynyt sopivan mittaisia juoksutrikoita. Kaikki löytämäni on joko pitkiä tai 3/4 mutta haluaisin lyhyemmät kuin 3/4 mutta en shortseja sillä niissä tulee satavarmasti hiertymiä reisiin.  Aikaa on vielä jokunen viikko etsiä sopivat vaatteet,että ehtii tottua niihin ja muotoutuvat sopiviksi.

Tankkausjuomat pitäisi ostaa ja mietinnässä on olleet Northforcen tuotteet. Onko joku testannut näitä? Aina haluaisi suosia suomalaista ja varsinkin puhtaista raaka-aineista tehtyä. Tietää ainakin mitä suusta alas vetää. Voisin myös uskaltaa sanoa,että nuo tuotteet on varmasti vatsaystävällisempiä kuin teolliset juomat. Toki pitää itse ensin testata ennen kuin ihan 100 % varmasti näin voin sanoa. 🙂

Mitä nesteytysjuomia ja palautusjuomia te ootte käyttänyt?

No Comments

 • Susanna Kajala

  Mieheni myöskin kehui noita Maximin tuotteita, että ovat ainakin hänelle sopineet. Nuo Tallinnan maratonin sivut on jotenkin niin kököt, ettei sieltä löydä mitään vastausta siitä mitä juomaa on tarjolla maratonilla. Yhteistyökumppanien lista siellä on mutta ei sieltä kyllä osunut silmiin yhtään tuttua nimeä.

 • Sanni Sunny

  Ai sulla on Tallinna kutsumassa! Huih, ulkomailla ei vielä ole tullut kipiteltyäkään. Tsemppiä treeneihin 🙂 Mulla on käytössä Maxim juomat ja jauheet. Tämä vika päivä ennen maratonia meni aivan beballeen ruokailujen suhteen, kun ei vaan tee mieli. Otin sitten carbo loaderin käyttöön. Mut kannattaa tosiaan testata mikä itselle sopii. Mulle nämä ei ole vatsaa vääntäny. Ottaisin selville mitä maratonissa on matkalla tarjolla ja totuttautuisin siihen 🙂

 • Toiveettodeksi

  Maalissa on varmasti aivan mieletön fiilis, kun puolikkaankin jälkeen on niin voittajaolo ja täyspitkä kuitenkin vielä ihan eri juttu. Onneksi sulla on kokenut puoliso mukana tsempparina! Ootko ottanut selvää, mitä juomia Tallinna tarjoaa matkan varrella? Jos ei halua kantaa omia mukana, niin kätevää testata niitä etukäteen.

 • Riikka

  Mua on alkanut enemmän ja enemmän houkutella maraton, mutta ensin haluan selvitä sen puolikkaan maaliin alle kahdessa tunnissa. Tällä hetkellä tosin hidas maratonkin houkuttelisi enemmän kun kauheella vauhdilla juostu puolikas, kun tuntuu että jalat ei liiku tarpeeksi nopeasti millään.. Onneksi tässä on vielä aikaa treenata, se puolikas on just päivää ennen kun sun maraton! Tsemppiä treenailuun ja koitokseen 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *