Meillä asuu draamakuningatar

Voihan uhmaikä! Olen aina olettanut,että lapsen kasvattaminen teini-ikään asti olisi suhteellisen helppoa ja pahin vaihe olisi vasta siinä teini-iässä. Olen ollut ajatusteni kanssa totaalisen väärässä. Miksi kukaan ei ole koskaan kertonut miten rasittavia ja yliherkkiä nämä neljävuotiaat lapset ovat? Jok aamuinen show alkaa vaatteiden valitsemisesta. Mikään vaate jonka äiti on jo katsonut illalla valmiiksi ei kelpaa aamulla. Testaan ja pistin tytön valitsemaan tänä illalla itse vaatteet huomiseksi.Mahtaakohan kelvata samat huomen aamulla? 🙂 Ja voi luoja minkälaisen tappelun voi saada aikaiseksi siitä mitkä kengät sopii hänen tyyliinsä ja vaatteisiinsa. Onhan se kivaa,että hän välittää ulkonäöstään mutta kun ikää on vasta neljä niin mielestäni sais kulkea vaikka eri pari sukissa vielä. Ei pitäisi tuon ikäiselle olla niin tärkeää materiaali. Keväällä jouduttiin muunmuassa piilottamaan tytön talvisaapikkaat koska olisi halunnut mennä niiden kanssa kaikkialle vaikka lämpömittari oli pitkälti plussalla. Ne vaan kuulemma sopi hänen tyyliinsä.:)

Uusinta uutta on vaatteiden vaiho vessassa ettei kukaan vaan näe. Whaat?? Öö jos äitikin kulkee pikkarit jalassa eikä se haittaa ketään muuta perheenjäsentä niin miksi neljävuotiaan pitää laittaa vaatteet päälle vessassa,kysynpä vaan? Meidän perheessä ei ole koskaan arasteltu alastomuutta ja jotenkin tämä uusi juttu on ihan hassu koska tyttö kävelee muuten iltaisin pikkarit jalassa mutta aamuisin pitää mennä vessaan piiloon vaatteiden kanssa.Ymmärtäisin tämänkin asian jos vaikka kyseessä olisi se 14-15-vuotias teini.

Itkupotkuraivarit ja tavaroiden lentely sekä lausu ”mä inhoan teitä kaikkia” on jo niin tuttua. Meillä asuu pikkuinen riiviö, jonka kanssa hermot ovat hyvinkin paljon koetuksella. Itselläni on yber huonot hermot mutta mieheni rautaisat hermotkin alkavat napsahdella. Harmaita hiuksia ilmestyy kohta lisääntyvin määrin kummankin vanhemman päähän. Rajojen vetäminen on ollut haastavaa koska ihan kaikkea ei haluaisi kieltää mutta ärsyttää kun sääntöjä ei noudateta. Miksi pitää taistella aina vain lisää ja heittää vettä myllyyn oikein urakalla? Tiedän,että lapseni tuntevat minut hyvin ja tietävät varsin hyvin mitä naruja vetää, jotta äiti suuttuu. 

Sanokaahan te tyttölasten vanhemmat,että tämä helpottaa iän myötä.:)

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *