Haaveissa vainko oot mun

Nimittäin juosta maraton aikaan 4:30. Haastavaa tulee olemaan pudottaa tunti pois ensimmäisestä juostussa maratonista mutta uskon onnistuvani. Heti tuntuu paremmalta kuin sain sanottua sen ääneen.:) Onko se sitten hullua lähteä tavoittelemaan ns. mahdottomalta tuntuvaa tavoitetta? Voi olla, mutta hullu on se joka ei koskaan edes yritä eikä se joka yrittää mahdotonta.

8 kuukautta aikaa tavoitteen toteuttamiseen. Pitkä kylmä syksy ja talvi on edessäpäin mutta on pidettävä motivaatio korkealla tai ainakin korkeammalla kuin Tallinnan maratonille. En tiedä mikä niin tökki vastaan juoksemisen kanssa ennen Tallinnan reissua. Olin vain kaikin puolin jotenkin tosi uupunut eikä vain kiinnostanut tehdä yhtään mitään. Nyt tuo kaamosväsymys olisi pidettävä poissa juurikin siihen pahimpaan kaamosaikaan. Mitenköhän siinä tulen onnistumaan? Siinä mielessä tämä syksy ja kevät tulee olemaan erilaisia, että kumpaankin vuoden aikaan löytyy sellainen meno mitä varten pitäisi pystyä treenaamaan. Thaimaan matka ja veljen häät ovat kyllä aika motivoivia kohteita, koska kummassakin haluaisi olla hyvässä kunnossa ulkonäöllisesti.

Olen ottanut tavoitteeksi pyrkiä treenaamaan kolme kertaa viikossa joista pari kertaa juoksun parissa ja yksi sitten olisi SatsElixian tarjoamaa ryhmäliikuntaa. Huonon sään tullen menen juoksumatolle SatsElixiaan ettei juoksusta tule liian pitkää taukoa. Myönnän olevani älyttömän huono lähtemään ulos juoksemaan jos vettä sataa tai lunta tuiskuaa. Meillä päin tiet aurataan kun ehditään eli tyyliin pitäjän viimeisenä ja lumihangessa tai loskassa juokseminen on hyvin raskasta. Katulamppujakaan ei täältä löydy ja pimeää pelkäävänä mua ei saa enää nytkään kahdeksan jälkeen ulos juoksemaan. Tiedä vaikka susi juoksisi vastaan!

Huomasin käydessäni koiran kanssa juoksemassa, että syke pysyi siinä 150-165 kieppeillä vaikka juostiin 6.30km/h vauhtia. Mulla on viime aikoina sykkeet huidelleet jatkuvasti lenkeillä yli 170 paljon hitaammilla vauhdeilla mutta luulen keksineensä syyn siihen. Nimittäin kilpirauhasen mentyä liiketoiminnan puolelle. Syön kyllä jatkuvasti samaa annostusta mutta olotila alkoi olla todella levoton ja nukkuminen oli hankalaa sillä heräilin jatkuvasti. Jalat kävi jatkuvasti kierroksilla (levottomat jalat) ja syke hakkasi hulluna ihan levossakin. Nyt olotila tuntuu taas normaalilta kun hetkeksi pudotin annostusta ja sykkeet oli ihan ok lenkillä. Koiran kanssa lenkkeily myös tuntui kesän tauon jälkeen mukavalta. On tässä pitkään joutunutkin juoksemaan yksin eikä ole ollut tsemppikaveria ja tulikin juostua kovempaa vauhtia kuin pitkään aikaan.  Koira oli myös super innoissaan ja on odottanut joka päivä lenkille lähtöä mutta nyt ei ole aika antanut myöden. Loppu viikosta taas meno rauhoittuu ja voi lähteä treenailemaan.


Mitä tavoitteita teillä on tälle vuodelle taikka ensi vuodelle?:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *