Viikon pitkä lenkki

Alkuviikko sai hyvän startin kun päätin lähteä vähän lenkkeilemään maanantaina töiden jälkeen. Suunnitelmissa oli ihan joku lyhyt peruslenkki mutta kuinkas kävikään. Koiramme Claudia pääsi mukaan tepastelemaan ja kumpikin yhtä innoissamme lähdettiin matkaan. Alkuun oli niin hyvä fiilis ja juoksu kulki todella hyvin.Oli ihan hyvä,että tällä kertaa sport tracker ei jostan syystä ilmoittanut vauhtia ja kilometrejä,kuten yleensä.Olin vissiin sohinut sen äänipalautteen pois päältä tms. Pitkästä aikaa oli itseasiassa jotenkin kivan rentoa juoksemista enkä tosiaan kuullut kilometrin välein minkälaista vauhtia olin viipottanut menemään. Pitää ehdottomasti useammin jättää äänet pois. Musiikkia tosin kuuntelin ja siitä saikin kivaa lisäboostia. Tienhaara josta olin ajatellut lähteä takaisinpäin tulikin aika nopeasti joten päätin,että jatketaan vaan menemään ja soitan sitten miehen hakemaan jos kunto loppuu kesken.Tiesin nimittäin,että jos kyseisen lenkin juoksen kokonaan niin matkaa kertyy suunnilleen 18 km ja risat. Vauhti pysyi suht tasaisena koko matkan ja mäetkin juostiin reippaasti ylös. Ainoa asia mikä huoletti oli pimeys,sillä pimeetä tuli hyvinkin nopeasti. Koiran vetovaljaissa oli sentään heijastimet mutta muuten olin ihan perus lenkkivarusteissa tosin kirkkaissa väreissä mutta eipä ne auta jos ei ole heijastimia.  En ole vähään aikaan iltaisin lenkkeillyt joten suoraan sanottuna pimeys yllätti juoksijan eli minut. Koirakin juoksi sitä kovempaa mitä pimeempää tuli. Jossain noin pari kilsaa ennen kotia näkyi tiellä liikettä ja sydän hyppäs kurkkuun mutta hetken päästä näkyikin kolmen valkohäntäpeuran peput. Huh,onneksi oli peuroja!

Viikon pitkälenkki tuli siis juostua aikaan 1h 55min ja kilometrejä kertyi 18,5km. Keskivauhdilla 6,16 min/km tultiin ja olen erittäin tyytyväinen tuohon vauhtiin,koska mulla ei ollu oikein missään vaiheessa sellainen olo,että olisin ollut todella hengästynyt tai etten olisi jaksanut enää yhtään.  Pari päivää on jalat olleet tönköt mutta kai ne siitä viimeistään huomenna vetreytyy kun menen kokeilemaan SatsElixian yoga for athletes tuntia.:)

* Sä vaan äiti kirjoitat juoksemisesta mutta et juokse mun kaa.Ton kirjoittamisen sijaan voitais olla lenkillä* T:Claudia

No Comments

  • Susanna Kajala

    Aika harvoin itselläkin on aikaa saati mootivaatiota pitkään lenkkiin viikolla.Yleensä ne ajoittuu viikonloppuihin tai sitten jää juoksematta niin kuin sinullakin.:D Varsinkin yksinään pitkän lenkin juokseminen vaatii aikamoista motivaatiota,joten sekin voi olla syynä etten niitä kovin usein juokse.

  • Riikka

    Oi että, jaksaisinpa joskus itsekin töiden jälkeen juosta noin pitkän lenkin! Yleensä pitkät lenkit tulee juostua viikonloppuna ja jos sillon ei syystä tai toisesta ehdi, jää pitkä lenkki kokonaan juoksematta.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *