Lasten riemu

Lähdettiin perheen kanssa risteilylle Turusta Tukholmaan ja voi sitä odotuksen ja ilon määrää mikä lapsista on huokunut. Vaikka kummallakaan lapsella ei ollut mitään käsitystä minne mennään koska kuopus ei ole käynyt koskaan laivalla ja esikoinen käynyt 1,5 vuoden ikäisenä.  Siinä vaiheessa kun auton kanssa etsittiin parkkipaikkaa ja lapset näkivät laivan niin ilmeet olisivat olleet kuvaamisen arvoiset. ”Tonneko mennään ” kuului takapenkiltä. Jep juurikin sinne. Yllätys oli helppo pitää ns salassa koska vaikka sanoin, että mennään laivalle niin he eivät tosiaan tiennyt mikä se on tai minne ollaan menossa. Laivalle kun päästiin ja hyttiin niin taas oli ihmetystä kerrakseen.  Otettiin family-hytti, jossa on siis kaksi hyttiä ja ovi välissä. Kätevää kun on lapsia, jolloin lapset saa laitettua aiemmin nukkumaan ja itse voi lukea kirjaa tai muuten vain chillata.

Asennoituminen on kaiken a ja o kun lasten kanssa lähtee reissuun. Siinä ei hermoja säästellä. Psyykkasin itseäni risteilyn varaamisesta lähtien siihen, että risteily menee siljalandiassa oleilen. Parempi kun ei ole odotuksia. Olin myös varannut meriaamiaisen valmiiksi mikä osoittautui hyväksi ideaksi sillä kaikilla oli jo kova nälkä kun päästiin laivaan kun ei oltu syöty aamiaista ihan tarkoituksella. Tosin itse aamiainen oli vähän pettymys. Saman setin saa hotellissa aamiaiselle, joten jotakin ekstraa kaipailin kun risteilylle lähtee.  Sain silti vatsan täyteen, joten kyllä sieltä syötäväksi löytyi.😃

Risteilyllä olikin lapsille yllättävän paljon ohjelmaa, joten kovin paljon ei vietetty aikaa siljalandiassa.  Esikoinen oli hyvin innoissaan kaikista leikeistä mutta kuopus vierasti niin joulupukkia kuin Peppi Pitkätossua. Energiaa lapset purkivat ihan vain juoksemalla edestakaisin pitkin käytäviä. Lapset väsyivät juoksemisesta ja riehumisesta niin, että heidät sai illalla (kerrankin ) hyvin nukkumaan. Kuopus joka ei koskaan tule meidän viereen nukkumaan kömpi yöllä mun viereen ja siinä se pikkuinen nukkui vielä aamullakin. Itse tosin tuli tämän takia nukuttua hyvin huonosti koska nuo sängyt on niin kapeita, että pelkäsin jatkuvasti tippuvani.

Kaiken kaikkiaan reissu onnistui paremmin kuin odotin ja koko perheellä oli hauskaa. Uskallan jopa sanoa, että mennään varmasti uudestaankin.:)

No Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *