Hyvän olon hormoonidieetti

Kaisa Jaakkola on varmasti jo hyvin monelle tuttu mm. Hormonitasapaino ja Hormonidieetti-kirjoista. Pääsin mukaan Kaisan uuden kirjan julkkareihin Cafe Kokkoon Helsinkiin viime viikolla.

Cafe Kokko oli ihanan mystinen kahvila, juuri sellainen viihtyisä ja kodinomainen ehkä jopa omalaatuinen paikka. Turussa käyn hyvin harvoin kahviloissa ja silloinkin on ne tietyt paikat, joihin tulee mentyä mutta tämän tyyppisestä kahvilasta tykkäisin.  Meille tarjoiltiin puuroa lisukkeineen ja älyttömän hyvää raakakakkua. Kahvikin maistui tuolla ihan taivaalliselta ja join varmaan kolme kuppia sen takia.:D

Olen lukenut Kaisan kirjoja ja pidän hänen tavastaan ”vääntää asiat rautalangasta”. Laihduttaminen ei ole helppoa mutta ei todellakaan tähtitiedettäkään vaan monen ns. yksinkertaisen asian summa. Kaisa halusi kirjoittaa uuden kirjan sillä niin paljon uutta tutkimustietoa on julkaistu sen jälkeen kun hän kirjoitti Hormonidieetti-kirjan vuonna 2011.   Kuten kirjan otsikkokin kertoo niin siinä käydään läpi sitä miten hormonit vaikuttavat kehoon, jotta ihmisten olisi helpompi ymmärtää mikä vaikuttaa mihinkin.  Hormonit osallistuvat lähes kaikkiin elimistön aineenvaihduntaprosesseihin ja ovat näin ollen hyvin tärkeässä roolissa kun halutaan laihduttaa terveellisesti.

Hormonit eivät ole kuitenkaan ainoa asia johon Kaisa haluaa ihmisten kiinnittävän huomion vaan pitää muistaa levätä tarpeeksi, vähentää stressiä ja miettiä mikä on itselle tärkeää. Kaisa sanoi hienosti, että ” pitää miettiä tukeeko ne elämän valinnat sitä mitä itse haluaa tehdä”.  Mielen pitää olla kunnossa ennen kuin kannattaa aloittaa laihduttaminen. Näin riittää motivaatiota liikkumiseen ja todennäköisesti myös lipsumiset herkkujen suhteen ovat minimaaliset.  Kun psyykkinen puoli on kunnossa voi aloittaa terveellinen syöminen ja liikunnan harrastaminen. Kaisa muistuttaa,että pitää treenata riittävästi mutta ei niin paljon,että siitä iskee stressi. Näin pysyy tasapaino liikunnan,mielen ja ruuan välillä.

Itselle kirjan lukeminen oli hyvää muistutusta jo tutusta asiasta ja uusiakin asioita tuli esille. Kaisan positiivisuus ja iloisuus paistoi kauas kirjan julkkareissa ja oli ihanaa tavata hänet ihan livenä. Paikalle oli kokoontunut niin bloggareita kuin lehdistön ihmisiä kuuntelemaan Kaisaa ja nauttimaan hyvästä tarjoilusta.  🙂

*Postaus toteutettu yhteistyössä  kustannusyhtiö Tammen kanssa*

No Comments

  • Susanna Kajala

    Kirjassa ei valitettavasti ole ruoka-ohjeita jos tarkoitat ihan reseptejä. Kirjassa käydään enemmänkin läpi miten ja mitä pitäisi syödä.Kannattaa silti lukea kyseinen opus,sillä uutta tietoa saa siitä varmasti jokainen.:)

  • Jenna

    Olenkin kuullut tuosta kirjasta, kuulostaa ihan mielenkiintoiselta! Oon vaan niin laiska lukemaan mitään "asiaa" 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *