Yhteenvetoa viikon 6 treeneistä

En tiedä enteileekö väsynyt ja etova olo jostain pöpöstä vai vielä perjantaisesta kaverin synttäreiden juhlimisesta. Olo on jokatapauksessa kuin jyrän alle jääneellä.Lapset ovat olleet koko viikon kuumeessa ja flunssassa, joten kyllähän se 90 % varmuudella iskee myös minuun ja mieheeni. Käydään sitä ennen kuitenkin vilkaisemassa tämän viikon treeneistä. Aika vakioksi on nyt muodostunut tuo kolme treeniä viikkoon mutta ensi viikosta lähtien treenimäärät kasvaa Vauhtisammakon challengen myötä.

Maanantaina Vauhtisammakon treeneissä hiottiin juoksutekniikkaa Mikon ja Joonan avustuksella. Tehtiin muunmuassa polvennosto-ja kantapeppujuoksua. Vauhtileikittely kuuluu osana juoksukouluun ja voi ristus miten kamalaa se voi olla, mutta samalla niin palkitsevaa. On se vaan aina hienoa vetää 4 min/ km edes muutama sata metriä, sillä sen jälkeen loppu mun kunto. Joka kerta kun treenit on ohi, on todettava miehelle, että tulipa hyvä fiilis vaikka taas tuntui, että hyydyn matkan varrelle. Eiköhän se kunto siitä nouse kevättä kohden.

Keskiviikkona olikin hieman erilainen juoksutreeni ja tällä kertaa vuorossa mäkivetoja. APUA! Ne ketkä on turkulaisia ja tietää Turun vasaramäessä sijaitsevan hautausmaanmäen joka suuntaa kohti skanssia. Se juostiin kolme kertaa ylös niin kovaa kun jaksoi. Toki helpottavana tekijänä oli se, että kun ensimmäinen on ylhäällä niin kaikki kääntyy takas alas. Itse pääsin kerran ylös asti mutta kylllä silti tuntui jaloissa raskaalta. Tämän jälkeen vielä pari vetoa 5 min/km vauhdilla tasamaalla.

Sunnuntaina kävin juoksemassa koiran kanssa päälle kympin lenkin hidasta tahtia. Lenkki meni tosi hyvin ja sain vauhdin sekä sykkeet pidettyä suht alhaalla.  Nappasin sport trackerin sivuilta parit kuvat juoksuistani, koska huomasin, että tuo laite mittaa maksimisykkeen ihan päin honkia. Ylläolevassa kuvassa maksimisyke on muka ollut 232 mihin en usko todellakaan. Vaihdoin patterit ja nyt näyttää normaalimmalta sykkeet.  Haluisin niin sykekellon vai urheilukelloksiko niitä sanotaan. Jokatapauksessa kello joka mittaa matkaa, sykettä, reittiä, vauhtia yms. Olen tutkistellut vaihtoehtoja mutta haluaisin vielä kuulla teiltä suosituksia. Onko sulla käytössä minkä merkkinen kello ja ootko ollut tyytyväinen?

No Comments

  • Anonyymi

    Löysin blogisi vähän aikaa sitten ja jäin heti seurailemaan! 🙂 Mulla on Polarin M400-sykemittari ja siinä on gps sekä aktiivisuusmittari. Hinta-laatusuhteeltaan (tarjouksesta saa noin 150 eurolla) se on varsin hyvä ja helppokäyttöinen. Mulla on ollu se nyt vuoden verran ja oon ollu kyllä tyytyväinen. 🙂

    Heidi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *