Kirja-arvostelu vol 1

Sain vihdoinkin luettua loppuun kirjan Ultra marathon man, joka kertoo Dean Karnazen innostuksesta juoksuun.  Kirjaan uppoutui mukaan täysin heti alusta asti ja mielestäni oli helppo lukuinen vaikka oli englanninkielinen.  Dean hurahtaa juoksuun niin, että yrittää aina vain löytää vielä rankemman ja pidemmän juoksukisan mihin osallistua. Kirjassa seurataan usean pitkän matkan kisaa, joissa Dean on kilpaillut. Aika jännittäviä luettavia, kun ei itsellä ole mitään käsitystä miltä tuntuisi juosta yksin pimeässä keskellä ei mitään.  Kaikki eri tunteet mitä Dean käy läpi ultramatkoilla on mielenkiintoista luettavaa. Hän kertoo muun muassa juostessaa 199 mailin kisaa, että matkan aikana huippu hetket on todellakin huippu hetkiä mutta sitten taas heikot hetket tuntuu hyvin kamalilta.

Voisin haluta Deanin motivaation treenaamiseen ja periksiantamattomuuden joka hänellä on. Sain kirjaa lukiessa jonkin verrankin ideoita omaan treenaamiseen. Vielä en ole siinä pisteessä kuin Dean, että lähtisin aamulla neljältä juoksemaan kolmeksi tunniksi ja siitä töihin, sillä en pärjäisi ikinä niin vähällä unella. Dean kertoi kirjassaan, että on valmis luopumaan unesta mieluummin kuin ajasta perheen kanssa tai treenaamisesta.  Hänen perheensä seuraa kisamatkoilla mukana ja ehkä parempaa kannustusjoukkoa on vaikea etsiä. Se, että oma perhe tukee ja kannustaa on mahtava asia. Itse olen niin iloinen siitä, että olemme löytäneet mieheni kanssa yhteisen harrastuksen.  Meidän on helppo jakaa fiiliksiä ja motivoida toista päivinä jolloin ei välttämättä olisi innokkuutta lähteä treenaamaan.

Kirja sai minut innostumaan vielä lisää ultramatkoista ja haluan todellakin päästä testamaan miten pitkälle kanttini kestää. Rajat on tehty rikottaviksi ja niitä kohti mennään.:)

No Comments

  • Henni

    Luin vauhdilla (suomeksi😊) tän jokunen aika sitten, tykkäsin todella paljon! Oletko lukenut Syntynyt juoksemaan (born to run), C. McDougall? Suosittelen!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *