Matkakuumetta pukkaa

Olen käynyt viikottain matkatoimistojen sivuilla katsomassa matkavaihtoehtoja lapsiperheelle, koska mulla on ihan hirvittävä matkakuume.  Haluaisin niin jonnekin lämpimään paistattelemaan aurinkoon ja nauttimaan hyvästä ruuasta. Pelkkä oleilukin sopisi tämän hetkiseen olotilaan kun jokunen viikko on menty tukka putkella.  Ajatus siitä, että pääsisi perheenä matkalle on alkanut tuntua hyvältä idealta johon syynä on se, että lapset ovat vihdoinkin alkaneet nukkua yönsä putkeen.  Nukkumisella on kyllä niin paljon vaikutusta elämänlaatuun, että en ole edes tajunnut tätä ennen kuin nyt vasta kun lapset oikeasti nukkuvat ja saan itsekin nukkua 8 tuntia yössä. Ihan luksusta viidne vuoden valvomisen jälkeen.:)  Mutta itse aiheeseen. Viikon löhöloma lasten etuja ajatellen olisi haaveissa, mutta milloin ja minne?

Olen heinäkuun alussa pari viikkoa lomalla ja miettisin,että jos kelit on kurjat niin voisi ottaa äkkilähdön vaikka Kreikkaan sillä siellä en ole koskaan käynyt. Toisaalta taas houkuttelisi lähteä marras-joulukuussa kauemmas matkalle, jolloin saa kivasti katkaistua alkutalven kun Suomessa on pimeetä ja kurja keli. Toki jos olisin miljonääri tekisin molemmat reissut mutta tällä hetkellä niin luksukseen ei ole varaa sillä toukokuussa lennetään mieheni kanssa Köpikseen juoksemaan ja sekin reissu syö yllättävän paljon rahaa lentoineen ja hotelleineen.

Se, että olen nyt vihdoinkin päässyt siihen ajatukseen,että matkoja/reissuja tehdään ja, että niissä mennään asten ehdoilla on ollut merkittävä harppaus mun ajatusmaailmassa. On ollut vaikeaa totutella ajatukseen,että en pääsekään reissuilla tekemään mitä MÄ haluan vaan pitää miettiä mitä pystytään tekemään lasten kanssa.

Moni kehuu all inclusivea mutta itseäni arveluttaa pystyykö viikon syömään ns. samoja ruokia vaikka kai ne ruuat niissä vaihtuu. Sanokaa te jotka ootte olleet all inclusivessa? Onko all inclusivesta muuta hyötyä kuin nuo ruuat ja juomat? Itselläni ei ole kokemusta moisesta.  Toisaalta kiinnostaisi vuokrata vaikka talo taikka huvila ja tehdä itse ruuat mutta onko se sitten lomalla olemista kun hääräää jatkuvasti keittiössä.:D

Matkatkohteina nyt kesälle kiinnostaisi juurikin tuo Kreikka, Italia ja Madeira paikkana. Matkatoimistojen sivuilta löytyy niin järjettömät määrät paikkoja ja hotelleja,että siinähän menee pää ihan pyörälle. Mistä niistä tietää mikä paikka on lapsille sopiva? Riittääkö lasten-allas lasten viihtymiseen vai pitääkö hotellin olla lähellä keskustaa, että pääsee ostoksille kanssa? Voihan matkaviidakko sanon minä!

Antakaas nyt vinkkejä minne matkustaisitte ja mitä kannattaa ottaa huomioon matkustaessa lasten kanssa? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *