Tervetuloa meidän kotiin

Välillä tulee niitä hetkiä kun toivoo asuvansa kaupungissa kaikkien mukavuuksien lähettyvillä eikä joka asian toimittamiseen tarvitsisi startata autoa. Mutta tiedättekös mitä? Viihdyn maalla ja ne kerrat kun haluaisin muuttaa takaisin kaupunkiin on niitä hetkiä kun miehen kanssa on riidelty jostain taloon liittyvästä seikasta kun puitten hakkaamisesta, öljyn tilaamisesta tai pihan auraamisesta lumesta. Kuitenkin 95% ajasta rakastan asumista keskellä ei mitään (tosin olemme naapureiden ympäröimänä). Mitä enemmän kesää kohti mennään sen mukavempaa on maalla asuminen. Koirien takia on myös ollut ihan mahtavaa asua omakotitalossa ja suurin syy maalle muuttoon olikin juuri nuo koirat. Asuimme ennen Turussa kerrostalossa kahden koiran ja esikoisen kanssa hissittömässä talossa ja kun siinä jonkin aikaa olimme kuskanneet vaunuja ja koiria ylös alas oli aika tehdä muutoksia.  Viisi vuotta sitten löytyi kyseinen talo, jossa nyt asumme.

Asunto on remontoitu lattiasta kattoon ja joitain huoneita jopa kahdesti.:D Vuorossa on yläkerran remontointi asumiskuntoon, jotta lapsille saadaan omat huoneet (ja minä pääsen eroon leluista!).

Pikku hiljaa asunto alkaa näyttää sellaiselta kuin suunnitelmissamme. Tykkäämme vaaleista sävyistä ja seiniin onkin valittu vaaleita tapetteja, joissa on erilaisia kuvioita.  Jokaisessa huoneessa on esillä myös hirsiseinää. Hirsiseinäthän tulivat meille yllätyksenä esiin purkaessamme vanhoja seinämateriaaleja pois ostaessamme taloa.Luulimme ostaneemme puutalon eikä hirsitaloa. Mieheni teki kovan työn kun hioi neljän huoneen hirsiseiniä ja minähän kirosin hirvittävää pölymäärää mutta ovat nuo seinät kyllä sen väärttejä.

Isojen koirien kanssa lattiat ovat eniten aiheuttaneet päänvaivaa. Täällähän oli hyväkuntoiset puulattiat muovimattojen alla, jotka maalattiin valkoisiksi ja on maalattu melkein kerran vuodessa uudestaan. Pari vuotta sitten laitettiin suosiolla laminaattia osaan lattioista koska ei vain ole aikaaa ja rahaa maalata noita lattioita joka vuosi. Puulattiat on jätetty laminaatin alle, joten sitten kun koirista joskus aika jättää niin ne saa sieltä otettua esiin.  Laminaatiksi valikoitui myöskin hyvin vaalea joka on toiminut hyvin ehkä jopa paremmin kuin tumma lattia jollainen oli meidän vanhassa kerrostaloasunnossa. Valkoisista koirista kun lähtee karvaa ihan reippaasti niin se vasta on kamalan näköistä tummalla laminaatilla kun karvapallot pyörii ovella vastaan.

Olemme päätyneet lämmittämään asuntomme puilla. Kaikissa huoneissa on takat ja keittiössä puuhella. Omaa metsääkin on sen verran,että puuta ei tarvitse ostaa mistään vaan senkun käy tien toiselta puolelta sahaamassa.  Takat tuovat kotiin ihanaa lämpöä talvipakkasilla ja onhan ne jotenkin romanttisia vaikka ei silleen olla takkatulen edessä oltukaan.:D  Mitä enemmän jaksaa lämmittää puilla sen paremmalta näyttävät sähkölaskut, joten vaikka se tuntuu joskus työläältä lämmittää neljää takkaa niin on se kuitenkin paljon mukavempaa avata sähkölaskuja ilman pyörtymistä.

Melkein heti muutettuamme tänne oli aidattava piha. Verkkoaitaa on jouduttu ostamaan reilusti, jotta edes osa pihasta saatiin aidattua. Mutta kyllä on niin luksuta aamulla syöttää koirat ja päästää ne ulos tarpeilleen ja ottaa hetken päästä sisälle. Lapset voi myös hyvin päästää ulos leikkimään kahdestaan koska eivät pääse karkaamaan mistään.  Yksi niistä syistä miksi olen aina haaveillut muutosta maalle on se, että saan kasvimaan ja kuopsutella kukkapenkkejä. Haluisin kasvattaa itse juureksia,yrttejä, marjoja ja hedelmiä. Joka vuosi onkin lisätty hedelmä- ja marjapuita, joten kai niistä jonain vuonna satoakin saadaan.

Pihaa koristaa iso navetta, jossa kanasemme asustavat kukkonsa kanssa. Tilaa siellä olisi isommallekin laumalle eläimiä mutta tällä hetkellä ei vain aika riitä muun elämän ohella isompaan eläinlaumaan.

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *