Halu oppia paremmaksi valokuvaajaksi

Jas-Kamerakauppa ja Canon järjestivät Turkulaisille bloggaajille valokuvauskurssin viime viikon sunnuntaina (kurssi saatu yhteistyönä blogin kautta),  jolloin pääsimme iloisen Tiina Puputin oppeihin, joka johdatti meidät valokuvauksen saloihin.

Minulle kamera on on ollut vain kamera enkä ole jaksanut siihen sen koommin panostaa ja siksi kyseinen valokuvauskurssi kiinnosti todella paljon. Olin niin innoissani kuullessani, että moinen kurssi järjestetään Turussa ja minulla on mahdollisuus päästä mukaan. En alkuun oikein tiennyt mitä odottaa kurssilta sillä niin kuin alussa kerroin kamera on ollut minulle vain tavara muiden joukossa vaikka se kaiketi pitäisi olla bloggaajalle yksi tärkeimmistä työkaluista. Toki olen miettinyt paremman tai lähinnä omaan tarkoitukseen paremmin soveltuvan kameran hankintaa mutta en ole jaksanut paneutua asiaan niin se on ollut helpompi sivuuttaa koko asia. En ole myöskään jaksanut paremmin perehtyä kameran manuaalisäätöihin vaan olen kuvannut aina automaatilla. Valokuvauskurssi sai minut kyllä sekaisin, nimittäin kameroista! Nyt se on saatava, se parempi kamera joka saa napattua kuvia liikkuvasta henkilöstä sillä tämän hetkinen kamera Canon EOS M ei siihen pysty sitten yhtään.

Aamu alkoi jo kymmeneltä Jas-Kamerakaupan tiloissa Turussa Maariankadulla, jossa saimme tutustua heidän liikkeeseen itse omistajan Juha Saviluodon opastuksella. Vautsi mitkä tilat ja miten paljon kameroita ja oheistarvikkeita. Tiloista löytyi jopa pieni vanhojan kameroiden näyttely. Se mitä Jas-Kamerakaupasta ei löydy, et todennäköisesti tule edes tarvitsemaan sillä siellä on kaikkea. He huoltavat kameroita, ottavat vanhoja kameroita vastaan ja vanhan kameran voi myös antaa vaihdossa ostaessassi uutta.  Heiltä löytyy myös hyvä valikoima käytettyjä kameroita, jotka ovat huollettuja ja myyntivalmiina odottamassa uutta omistajaa.

Jas-Kamerakaupasta löytyy laaja valikoima vanhoja sekä uusia valokuvaukseen liittyviä kirjoja.

Nämä ihanat vanhat kameralaukut veivät sydämeni. Olisin halunnut ostaa kaikki!

Sitten käytiinkin läpi keitä oli paikalle tullut, syötiin aamiaista ja Tiina kävi läpi mitä päivän aikana tehdään. Minulle suurin osa paikalle tulleista bloggaajista olivat ihan uusia tuttavuuksia ja oli muutenkin mielenkiintoista kuulla millaisia blogeja muut kirjoittavat. Myös Tiina oli tehnyt taustatyötä ja käynyt katsastamassa läpi kurssille tulijoiden blogeja.

Sieltä siirryttiin Panimoravintola Koulun tiloihin, jossa Tiina näytti meille demoja ja käytiin enemmän läpi mitä kaikkea pitää ottaa huomioon kuvatessa. Itselleni uusia asioita tuli niin paljon, että pää oli ihan pökerryksissä mutta hyvällä tavalla.  Välissä käytiin maittavalla lounaalla ja sitten päästiinkin itse kuvaamaan ja harjoittelemaan mallina olemista. Ei se kuvaaminen ja kameran asetusten säätäminen ole mitään helppoa kun on vasta-alkaja. Paljon helpompi oli olla kuvattava. Kivasti saatiin vinkkejä juurikin siihen mitä ottaa huomioon ollessaan mallina mm. miten pitää käsiä, miten saada vaate paremmin näkymään  jos tarkoitus on esitellä uutta vaatetta kuvassa ja miten rajat kuva järkevästi. Ihan uusia juttuja mulle mutta niin järkeenkäypiä näin jälkeenpäin ajateltuna.

Lopuksi vielä tultiin takaisin Jas-Kamerakaupan tiloihin, jolloin käytiin läpi bloggaajien ottamia kuvia joista Tiina antoi palautetta. Tiina kertoi myös omia vinkkejä kuvanmuokkaukseen mm. snapseedin avustuksella.

Valokuvauskärpänen puri kyllä todella kovaa tämän kurssin aikana! Kiitos Mari kurssin alullepanosta, Jas-Kamerakaupalle ja Canonille mahtavasta kurssista sekä Tiinalle todella kattavasta koulutuksesta (vaikka sanoivat,että käytiin vain pintaraapaisuna läpi asioita niin mulle tämä oli enemmänkin kuin mahti paketti tietoa).  🙂

P.s Tiinan  sivuilta kannattaa käydä katsomassa tulevia valokuvauskursseja ja Jas-Kamerakaupan sivuilta löytyy tietoa tulevista mm tulevista kuvanmuokkauskursseista kuten Lightroomin käytöstä.

No Comments

 • Susanna Kajala

  En nyt ihan ymmärtänyt pointtiasi. Miksi maksaisin kuvaajalle jotta saan kuvia blogiini kun voin ottaa ne itsekin? Ymmärrän, että huippu bloggaajat käyttävät kuvaajia mutta voin suoraan sanoa, ettei minulla ole sellaiseen varaa sillä kukaan pro kuvaaja ei suostu ottamaan kuvia puoli-ilmaiseksi.

  Se, ettei sinulla ole töitä, ei siihen todellakaan syynä ole kuvaajakurssilla käyneet bloggaajat! Ei muuta kuin onnea ja menestystä sinulle.

 • Jore Puusa

  Oletko ajatellut, että kun amatööri opetataan kuvaamaan jotenkin niin yksi oikea kouluettu ammattilainen joutuu taas työttömäksi. Ei ehkä juuri sinun takaisi vaan sen yleistyvän asenteen, että mikä tahansa roska käy kunhan se on ilmainen. Ymmärrätkö millaista surua tekstisi saa aikaan sen lukeneessa työttömässä huippuammattilaisessa tai juuri neljän vuoden koulutuksen läpikäyneessä nuoressa koulutetussa prossa.??

 • Tiina Puputti

  Kiitti Susanna kivasta blogista, ja kivaa kuulla, että "kamerakärpänen" puraisi, ja ehkäpä myös se kuvaamiskärpänen. Nyt eikun vain kuvaamaan paljon, niin siitä ne kuvat kehittyvät 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *