Ensivaikutelmia Kööpenhaminasta

Odotin Kööpenhaminan reissua todella paljon sekä maratonin takia, että kahden keskisen ajanvieton takia. Oli ihanaa päästä tutustumaan ihan uuteen maahan ja uuteen kaupunkiin.  Lento oli vain 1h 15 minuuttia, joten Kööpenhaminaan on helppo tehdä viikonloppu reissu. 

Olin varannut meille Wake up copenhagen-hotellista huoneen Hotels.comin kautta ja voin ehdottomasti suositella kyseistä hotellia. Olin toivonut,että saisimme hotellihuoneen jo heti aamusta sillä meidän lento oli Kööpenhaminassa puoli 10. Toivoin myös huonetta mahdollisimman korkealta ja, että saisimme myös pitää huoneen pidempään sunnuntaina sillä koneemme Suomeen lähtisi vasta illalla ja maratonin jälkeen olisi kiva päästä hotelliin suihkuun. Päästyämme hotelliin meille ehdotettiin toisenlaista huonetta kuin mitä olin varannut mutta se olisi heti vapaa, 12. kerroksessa ja sen saisi pitää sunnuntaina klo 18.00 asti. Ihan huippua! Toki tästä jouduimme jonkun kympin maksamaan ekstraa mutta se oli sen arvoista sillä näkymät huoneesta oli upeat.  Olin myö varautunut siihen,että joudumme käymään kaupassa ja ostamaan aamiaistarpeet huoneeseen mutta respan tyttö kertoi aamiaisen aukeavan jo klo 5.00 maratoniin lähtijöiden takia. Todella mukava asia, sillä on siinä aina oma vaivansa lähteä kauppaan ostamaan ruokatarpeita, jotka säilyy lämpimässä sillä meidän huoneessa ei ollut minibaaria ( ei oltais kyllä siitä tarvittukaan nyt kun aamiaisen sai hotellista).  Itse hotellihuone oli siisti vaikkakin miehen mielestä pieni mutta yhden yön reissuun mun mielestä ihan sopiva.  Tarkoitus ei kuitenkaan ollut viettää koko reissua hotellihuoneessa.

Eniten reissussa yllätti ihmisten ystävällisyys. Kaupoissa myyjät juttelivat meille, samoin kuin lentokentältä otetun taksin kuski. Vaikka kuskin englanti ei ollut parhaimmasta päästä niin hän kuitenkin puhui kuin papupata koko 6,5 kilometrin matkan hotellille. Hotellissa ja ravintoloissa sai hyvää palvelua englanniksi mikä sekin ei aina ole itsestäänselvyys matkustellessa. Teen oman postauksen parista ravintolasta ja Tivolista, joka oli todellakin käymisen arvoinen paikka.

Paikallisliikenteellä oli helppo liikkua ja rautatieasema sijaitsi lähellä meidän hotellia joten senkin takia sitä tuli käytettyä.  Kaikki paikallisliikenteet liput oli 2h voimassa, mikä oli hyvä asia siinä vaiheessa kun oltiin posotettu s-trainilla 8 kilometriä väärään paikkaan.:D  Ja liput oli yllättävän edullisia. Rautatieasemalta junalla lentokentällä maksoi 39 tanskan kruunua eli n. 5,50€ kun taas taksi lentokentältä hotellille maksoi 220 tanskan kruunua eli 30,82€.  Toki kävellenkin pääsee mutta jouduimme säästelemään jalkoja seuraavan päivän maratonia varten joten paikallisliikennettä tuli senkin takia käytettyä normaalia enemmän.  Kööpenhaminassa kaikki oli tosi suurta ( rakennukset, puistot) ja etäisyydet tuntuivat pitkiltä vaikka loppujen lopuksi kilometrejä ei ehkä ollut niin paljon välissä.

Tykästyin Kööpenhaminan vehreyteen. Siellä oli isoja puistoja jotka ikävä kyllä näin vain ohi juosten mutta näyttivät niin kauniilta vallihautoineen ym vesiaiheineen.  Rakennukset oli isoja, yksityiskohtaisia ja osa todella räikeän värisiä. Siellä oli osattu käyttää rakennuksissa erilaisa materiaaleja ja muotoja kuin ehkä mihin Suomessa on totuttu ja ne näyttivät jännittäviltä. Tykkäsin myös tiilitaloista, joita Kööpenhamina on pullollaan. En tiedä miksi ne näyttivät siellä niin paljon paremmalta kuin tiilitalot Suomessa.

Kauppoja löytyi paljon, mutta ei tuhlattu lyhyellä reissulla aikaa shoppailuun vaan ostettiin tuliaiset lapsille eikä muuta. Ensi kerralla sitten koluan ne kaikki liikkeet hartaudella sillä juostessa kaupunin läpi näki vaikka mitä upeita kauppoja joihin olisi ollut ihana päästä hypistelemään.  Fisketorvet oli iso ostoskeskus hotellimme lähellä, jossa oli myös ravintoloita jonkin verran sekä leffateatteri.

Kööpenhaminassa on jokia ja vesi ympäröi upeasti. Ilmeisesti vesibussilla on mahdollista tehdä reissuja mikä näin jälkikäteen kuultuna harmittaa sillä sehän olisi ollut todella hieno tapa nähdä kaupunkia mereltä päin.  Tykästyin kyllä niin kovin kyseiseen kaupunkiin, että sinne on kertakaikkiaan pakko päästä uudestaan vaikka sitten lasten kanssa viikonloppu reissulle.

Mikä kaupunki tai paikka on ollut sellainen mikä on vienyt sun sydämen? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *