Viikon 18 treenit

Välillä on viikkoja kun treenit sujuu todella hyvin ja välillä treenit ei kulje,ei sitten yhtään. Viime viikolla tuli treenattua normaalisti mutta en tiedä johtuuko lämmöstä, uudesta lääkkeestä vai mistä, että juoksu on tuntunut todella raskaalta. Treenien aikana sykkeen tasaantuminen on vienyt paljon enemmän aikaa kuin normaalisti. Toki nyt olen uskaltanut taas vetää treenit täysillä ilman pelkoa, että rakko ei pidäkään, sillä lääkkeestä on selkeästi ollut apua 

On kyllä ollut huomattavasti mukavampaa treenata kun on saanut kaivaa kaapista esiin caprit ja t-paidat vaikka nekin tuntui alkuviikosta juostessa liialta. Otin jopa juoksutakin mukaan sekä maanantaina, että tiistaina treeneihin koska en tosiaan tajunnut, että on niin lämmin ilma. Keskiviikkona jo sitten ymmärsin jättää takin pois. 😀 

Maanantaina oli jännittävät fiilikset mennä juoksukoulun treeneihin viikon tauon jälkeen varsinkin kun lämpö helli suomalaisia oikein kunnolla. Oli raskasta juosta ja askel painoi tonnin. Vauhtisammakon toimipisteeltä Halisten koskelle joenvartta pitkin ja kuvittelin matkan olevan paljon lyhyempi mutta kyllä vaan pituutta silläkin reitillä on ihan tarpeeksi siinä vaiheessa kun ei jaksaisi juosta yhtään. Matkalla oli vauhtipujottelua ja reipasta juoksua. Halisten koskella olikin vuorossa borzovilaisia mäki ylös, jonka jälkeen alkoi matka takaisin Sirkkalankadulle. Turha luulo,että matka olisi juostu perus hölkällä. Vetoja mentiin aina kaksi sähkötolpan väliä ja yhden tolpan väli hölkkää. Hemmetin paljon sähkötolppia riitti silläkin matkalla.  Koko lenkin pituudeksi tuli noin 7 kilometriä.

Tiistaina olikin kahden eri juoksukouluryhmän yhteistreenit Turun urheilupuistossa. Oli hieman rennommat treenit vaikka sai näissäkin sykkeen kohoamaan vedoissa mutta itse treenit oli hauskat.  Harjoiteltiin juoksuun lähtöä ja ei kaikkein perinteisimpään tyyliin vaan esimerkiksi istuvaltaan, takaperin, lankutuksesta ja lähteä sai kun juoksukoulu ohjaaja sanoi tietyn sanan mikä oli sovittu lähtösanaksi. Juostiin myös takaperin viestiä ja lopuksi lihaskuntoliikkeitä. Näissä treeneissä riitti kyllä hymyä vähintäänkin kaikkien huulilla. Kilometrejä kertyi 3,53 km.

Keskiviikkona olikin naisten kuntorempparyhmän treenit Kupittaan puistossa ja sää oli hyvinkin lämmin. Hiki valui ennen treenejä jo. Alkulämmittelyksi kannettiin välineet puistoon ja sain kannettavaksi 2 x 16 kilon kahvakuulaa. Paljon nekin alkoi painamaan matkan varrella vaikka ei Sirkkalankadulta kovin pitkä matka ole puistoon.  Näissä treeneissä tehtiin paljon liikkeitä mm. kahvakuulilla, kuntopallolla, voimakuminauhoilla ja tottakai juoksua.

Perjantaina lähdin juoksemaan kotikulmilla 7 kilometrin lenkin. Keli oli upea ja teki mieli mennä päästelemään höyryjä pihalle. Koirakin oli jätettävä kotiin koska oli niin lämmintä ja halusin juosta ilman, että tarvitsee raahata koiraa perässä. Näin nimittäin käy useimmiten lämpimällä kelillä kun koira vain läähättää perässä.

Millaisia treenejä teillä on luvassa alkavan viikkoon? 🙂

No Comments

  • Riikka

    Mun treeniviikko alkaa tänään intervalliharjoituksella, jostain syystä tavallinen pk-lenkki kiinnostaisi kyllä paljon enemmän 😀 Lauantaille olisi tiedossa Graceloppet (juoksutapahtuma Viking Gracen kannella), mutta saa nähdä mikä sen kohtalo on, jos sataa :/ Toivottavasti ei sada..

    Tsemppiä treeneihin!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *