Helsinki City Maraton 2016

Kuvat Kööpenhaminan maratonilta 2016

Se olisi taas aika alkaa suuntaamaan katseet kohti seuraavaa maratonia sillä 13.8 juostaan Helsinki city maraton.  Tänä vuonna reitti on uusittu ja toteutettu juoksijoiden toiveiden pohjalta. Keskustavoittoinen reitti juostaan kahdesti ja tarjoaa juoksijoille enemmän nähtävää. Huoltoja ja suihkuja on lisätty, joten juoksun pitäisi sujua hyvin ainakin järjestäjien puolesta.

kuva

Itse juoksen Helsinki city maratonin ensimmäistä kertaa eikä näin ollen ole kokemusta aiemmasta reitistä.  Muutenkaan en ole Helsingissä juossut koskaan, joten senkin puolesta on ihan kiva päästä juoksemaan Helsinki city maratoniin. Vaikka Helsingissä on tullut toki käytyä niin ainahan sitä on tullut käytyä keskustassa ja lenkkimaastot ovat minulle täysin tuntematonta aluetta.

Treenejä en ole muuttanut sen kummemmin maratonia ajatellen vaan mielessä siintää Vaarojen maratonin ultramatka. Uskon pitkän matkan treenien soveltuvan ihan hyvin treenipohjaksi maratoniin sillä tarkoitushan on saada kroppa jaksamaan pitkiä matkoja. Vauhtia voi sitten kiihdyttää jos on energiaa ja keli antaa myöden. Pelkään vain pahoin, että ennätystä en lähde rikkomaan Helsinki city maratoniin sillä elokuu tunnetusti on Suomessa yksi lämpimimmistä kuukausista joten tuskaiset 42 195 metriä tulee olemaan. Suoraan sanottuna sade ei ehkä haittaisi yhtään! Ei olisi kovin vaikeaa saadda juostua omaa ennätystä sillä aikani maratoneilla on tunnetusti olleet hyvin huonot johtuen kuumasta säästä ja kai se on myönnettävä, että kunto ei ole sitten ollut kohdillaan kun noin huonoja aikoja juoksee.  Jonain vuonna juoksen 4h 30 minuutin maratonin mutta se ei ole vielä tänä vuonna.  Lähden Helsinki city maratonille juoksemaan hyvän, tasaisen juoksun ilman paineita.  Tärkeintä on saada juostua matka ilman ongelmia ja juosta hyvällä fiiliksellä.

Oletko ollut juoksemassa Hcm:n aiemmin ja/tai oletko kenties tulossa juoksemaan tänä vuonna? 🙂

P.S. Mikäli et vielä ole ilmoittautunut mutta tekisi mieli lähteä juoksemaan niin aikaa ilmoittautua on 10.7.2016 asti.

*Postaus toteutettu yhteistyössä Sul:lin kanssa ja osallistumisoikeus saatu Helsinki city run street teamin kautta*

No Comments

  • Liiolii

    Reitti kulkee mun talon ohitse, olen joka vuosi kadulla katsomassa ja kannustamassa. Terveisin ihan aloitteleva liikkuja. 🙂

  • Riikka

    Mä just tänään mietin, että houkuttaisi juosta elämän ensimmäinen maraton tuolla! Harmi vaan, että samalle viikonlopulle on jo aikoja sitten sovittu mökkeilyä ystäväporukalla, niin taitaa tällä kertaa se mennä juoksun edelle.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *