Hyvinvointilomalla Levillä

Koska suunnitelmat ei aina mene käsikirjoitusten mukaan niin lauantai aamuyöstä saavuttiin Leville. Lapset jaksoivat matkan yllättävän hyvin vaikka loppu peleissä jouduimmekin turvautumaan autoon junan sijaan.  Levillä aika meni nopeasti nauttien ulkoilmasta ja maisemia ihaillen. En ole tosiaan ollut Rovaniemeä pohjoisempana koskaan joten minulle kaikki oli uutta ja niin kaunista.  Teillä vaeltavat porot oli ihania ja nähtiin yöllä Leville ajaessa hullun hauska hirvikin. Se kaveri näytti siltä kuin olisi ollut matkalla baarista kotiin kun etujalat menivät ihan eri suuntiin kuin takajalat. Mikälie nuori hirvi oli ja taisi pienessä shokissa tiellä juosta autoja karkuun. Siinä aamuyön tunteina vaan sopi kuvaan, että baarista lähdetään kotiin monot vinossa.:D

 Levillä päästiin myös juoksemaan ja aamulla kävin kaksi kertaa vetämässä Levin eturinteen ylös, tosin kävellen koska jaloista loppui puhti noin 50 metrin jälkeen. Juosten pääsin kyllä tulemaan alas ja samalla sain hyvin testattua inovin maastokenkiä jotka kävin juhannuksen jälkeen ostamassa. Lauantaina taas kävin testaamassa polulla miten hyvin salomonin maastokengät pitävät. Kummatkin tuntuvat hyviltä mutta on niissä valtavasti eroja.  On ollut kivaa saada yhdistettyä perhelomaan myös liikuntaa.

Hyvinvointitapahtuma Valossa vapaana oli Levin Hullussa porossa viikonlopun ajan. Ostin suomalaisen luomulaatuisen ihonhoitosarjan Valkoinen lanka-tuotteita ja kävin Briitalla hierottavana. Oli kyllä jännin hieronta ikinä missä olen ollut. En siis tiennyt muuta mennessäni maaten vatsalleni kuin, että saan hieronnan. Hieronta aloitettiin niska-hartiaseudusta ja ajattelin, että onpa hartiat tosi jumissa ja kipeät. Tässä kohtaa ajattelin,että eihän mulla muita kipeitä paikkoja voikaan olla kun kerran hartiat oli jo noin kipeät. Sitten hierottiin pakarat ja alaselkä. Taas löytyi kipeämpi paikka kuin mitä hartiat oli. No nyt teki kipeää, joten ei tämä tästä pahentua voi. Sitten oli pohkeiden vuoro. Ne vasta kipeät oli. Kipeät triggerpisteet keskellä pohkeita. AUTS! Nyt olin jo satavarma,että kipeämpää paikkaa ei kropasta voi enää löytyä. Käsien vuoro. Kuinka ollakaan niin sieltäkin löytyi oikeasta kyynärvarresta tukkeuma joka oli hemmetin kipeä. Vielä oli vuorossa selälleen maaten jalkojen vuoro. Kun Briitta alkoi hieomaan nilkan aluetta niin sattui. Kipu oli toki hetkellisestä mutta miettisin,että mistä hitosta se tiesi mistä painaa kun ei mun nilkat ole koskaan ollet kipeät. Nilkasta ylöspäin kohti polven sisäsyrjää oli koko matkalta kipeä.  Niin paljon oli kipeitä paikkoja, joita en ollut edes tuntenut ennen hierontaa muttta mitkä tosiaan tunsin olevan kipeitä kun lähdin hieronnasta.  Tykkään, että hieronta tosiaan tuntuu jossain ja vielä mentiin hyvän maun rajoilla vaikka joka paikkaan sattuikin. Oli ihan uskomatonta miten joku vieras ihminen löytää kipeät kohdat vain kokeilemalla ja hieromalla. Olin nimittäin sata varma siitä,että niskahartiaseutu on se pahin. Väärässä olin sillä nilkkojen hierominen oli lähellä viedä tajun.  Nyt tiedän, että on lämmiteltävä ja venyteltävä paremmin ettei paikat mene näin jumiin.

Levillä oli mukavaa mutta tänään pakattiin kamat autoon ja hurautettiin Kilpisjärvelle mutta siitä liässä myöhemmin sillä nyt on päästävä nukkumaan.:)

No Comments

  • Susanna Kajala

    Lapsilla ei ole passeja niin ei voida poistua Suomesta. Tämä reissu tuli keksittyä niin myöhään, ettei olisi ehtinyt enää hankkia passeja. :/

  • Jenna

    Ihanalta kuulostaa teidän reissu! Jos teillä on Kilpisjärvellä aikaa, ajelkaa Norjan puolelle. Jo reilun tunnin ajon jälkeen maisemat ovat jotain todella upeeta, suosittelen!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *