Juoksukengät- Salomon S -Lab Sense Ultra 5 SG

Lenkkarit Salomonit (punaiset) ja miehellä Inov8.

Poluilla juokseminen vaatii tasapainoa sekä juoksurytmin vaihdoksia maaston ja polun teknisyyden mukaan. Tämän takia polkujuoksua varten kannattaa hankkia siihen tarkoitetut kengät ihan jo juoksu mukavuuden sekä oman turvallisuuden vuoksi.

Laitettuani enimmäisen kerran jalkaan nämä Salomonin maastojuoksukengät olin myyty ja tiesin,että nämä lähtevät mukaan kaupasta. Kengät istuvat jalkaan todella hyvin. Alkuun mietin, että onpa tiukat mutta liikkuessa ne tuntuivat todella hyviltä juurikin sen takia, että jalka ei liiku kengässä. Kengissä on sensifit rakenne, joka sitoo kengän tiukasti jalan ympärille joka on vähän niin kuin sukka.

Ehdottomasti plussaa saa se, että kengissä on quicklace-pikanauhoitus, joka takaa sen, että kengännauhat eivät aukea matkalla tai edes löysty. Kiristys on nopea tapa solmia ja ne saa myös yhtä hyvin todella nopeasti auki.

Ohuen pohjan voi kokea joko liian ohuena tai sopivana, jolloin saa hyvän maastotuntuman. Itse koen, että pohja on juuri sopiva ainakin perus polkujuoksuun. Kovin kivikkoisessa en ole näillä vielä juossut mutta hiekkatiellä on kokeiltu, jossa hyvin isoa soraa ja siinä ainakin askel rullasi hyvin.  Nämä tuntuvat ainakin omaan mieleen hyvin kevyiltä ja miellyttäviltä jalassa. Toki näissä huomaa kyllä eron perus maantielenkkareihin verrattuna mutta maastojuoksulenkkareiksi mukavat.

Sateisella säällä on myös kokeiltu juosta poluilla ja rohkeasti uskalsin luottaa kenkiin ja antaa mennä niin märällä kalliolla kuin juurienkin päällä. Olen huomannut, että monesti kun varoo astuessaan liikaa niin jalat ei tunnu enää sopivan polulle millään vaan jatkuvasti on kompuroimassa.   Pohjakuviointi on hyvin karkea, mikä takaa hyvän pidon mutta on inhan tuntuinen jos joutuu juoksemaan asvaltilla. Muutenkaan ei maastojuoksukengillä, joissa on kunnon pohjakuviointi, kannata juosta kovin paljon asvaltilla sillä kuviointi kuluu nopeasti pilalle ja näin ollen pito huononee. 

Näillä tossuilla aion kirmata Vaarojen maratonilla ellei mieli muutu muutaman kuukauden sisällä.:)

No Comments

  • Sini /luontoloinen

    Hei jes, hyvät kengät valitsit! Itsekin mallailin noita kaupassa mutta päädyin sillä kertaa toiseen malliin ihan maaston takia. Voi olla että pitää käydä jossain välissä hankkimassa nuokin kenkäarsenaaliin. 🙂 Mille matkalle olet osallistumassa Vaaroilla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *