Lettikirja

Letit ovat muodissa ja sen näkee kyllä katukuvassakin sekä eri some-kanavissa. Lettien kirjo on uskomaton. Vain mielikuvitus on rajana mitä kaikkea voi hiuksiin tehdä.

Hiukset ovat hyvin näkyvä osa kropastamme ja itse ainakin kiinnitän huomiota hiuksiin ensi tapaamisella. Jollekin nopeasti suhastu nuttura voi toiselle olla todella hieno kampaus.

Silloin kun itse olen ollut pieni niin lettejä oli tasan ranskalainen- ja kalanruotoletti, joista äitini osasi tehdä ranskalaisen. Harvemmin enää teini-ikäisenä pidin lettejä sillä pitkät hiukset olivat aina ponnarilla. Mitä vanhemmaksi tässä on tullut niin sen mukavampi on kiepasta pitkät hiukset letille, jolloin hiukset pysyvät poissa naamalta eivätkä paina kuten ponnarissa.

Tykkäisin tehdä itselleni lettejä mutta vaatisi opettelua ja harjoittelua.  Siksi lettikirja Letitellen olikin tervetullut opus meidän perheeseen. Kirjassa on hyvät kuvat ja ohjeet lettien tekoon, joten tumpelompikin ihminen kuten minä pystyn ohjeiden mukaan tekemään lettejä itselleni sekä esikoiselle.

Kirjassa on jaeteltu eri lukuihin erilaisiin tilaisuuksiin sopivia lettikampauksia ja jokaisen kampauksen kohdalle on merkitty vaikeusaste sekä aika joka kuluu kampauksen tekoon.  Tykkäsin kirjan tekijän vinkeistä, jotka helpottavat lettien tekoa varsinkin kun itsellä on pitkät ja perin suorat hiukset, jotka eivät ole helpoimmasta päästä työstää. 

Juoksen aina hiukset samalla tylsällä ponnarilla sillä se on vain yksinkertaisesti helpoin tapa saada hiukset pidettyä aloillaan juoksun aikana. Kirjassa oli myös liikuntaa kestäviä lettejä, joista pitikin kokeilla tuota alhaalta ylöspäin tehtyä lettiä. Kyseinen letti kesti hyvin 6 kilometrin metsässä rämpimisen vaikka jalat olivat lenkin jälkeen sen näköiset kun olisin kontannut metsän läpi. Vaikka juostessa tai muutenkaan treenatessa hiukset eivät ole pääasia niin bloggaajana on kuitenkin kiva saada kuviiin vaihtelua hiuksiin, ettei aina oole se tylsä ponnari päässä.  Voi olla, ettei siihen kiinnitä huomiota ketään muuta kuin minä mutta olenpahan itse sitten ainakin tyytyväisempi kuviin. 🙂

Mikäs on teidän mielipiteenne letteihin? Tykkäättekö vai ette?

*Postaus toteutettu Yhteistyössä Miverva Kustannus Oy: n kanssa.*

No Comments

  • Salla

    Tykkään, mutta olen suurtumpelo mitä hiustenlaittoon tulee = tylsä ponnari tälläkin hetkellä päässä haaveilen hienoista lettikampauksista 🙂 Pitää siis hankkia tuo kirja meidänkin talouteen, kun nyt niitä letitettäviä hiuksia kasvattaa toinenkin saman sukupuolen edustaja 🙂

  • Mari

    Tollanen kirja olisi hyödyllinen kyllä tässäkin taloudessa! Oon niin mielikuvitukseton mitä hiuksiin tulee ja aina kuitenkin ollut pitkä tukka. Kauheeta haaskausta!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *