Moment in peace

Lihakset ovat olleet Lapin reissun jälkeen todella jumissa ja syynä varmasti osaksi on autossa istuminen. Aikoinaan ambulanssissa työskennellessäni sain istua sen verran paljon autossa, että lihakset olivat tottuneet moiseen touhuun. Onneksi tuli reissussa kuitenkin liikuttua jonkin verran, etteivät raajat vallan jähmettyneet.

Pääsin yhteistyön merkeissä 90 minuutin kokovartalohierontaan Hoitola Momentumiin ja se tuli juuri niin oikeaan aikaan, sillä varsinkin jalat olivat sellaisessa kireystilassa, että alkoi ihan perus oleminenkin olla jo ärsyttävää. Puhumattakaan siitä miten hyvin lenkit sujuisi niillä koivilla. Olen tämän viikon muutenkin ollut rennommin ja käynyt vain kerran kävelemässä alkuviikosta.  Etureidet ja lonkankoukistajat olivat ne pahimmat jumipaikat jotka ei venyttelystä huolimatta auenneet. Hieronnan aikana kuitenkin ehkä kipeimmät paikat olivat alaselkä ja pohkeet, jotka hieronnan jälkeen tuntuivat paremmalta. Miehellekin ihmettelin ääneen, että on se kumma kuinka tehokasta hieronta voi olla kun käveleminenkin helpottui kummasti.

Kuva Iiro Rautiainen

Olin koko hieronnan ajan todella rentoutunut ja se mikä teki tästä hieronnasta erityisen oli se, että tuntui kuin olisi ollut jossakin luksushoidossa. Hämärä valaistus, rauhallinen musiikki, aromatuoksuinen hierontaöljy ja pyyhkeiden alla oleminen teki hoidosta täydellisen. En tiedä teistä muista, mutta itse olen ollut hieronnassa aina loisteputkivalaistuksessa taustalla soiden tyyliin Radio Aalto tmv. Olin ihan haltioissani koko hieronnan ajan sillä se tuntui koko 90 minuutin ajan miellyttävältä vaikka kipeitäkin kohtia hierottiin auki.  Hieronnanhan ei pitäisi sattua mutta toki kun kipeitä kohtia hierotaan niin se tuntuu hetkellisesti pahalta. Se hetki on kuitenkin niin lyhyt, että itse ainakin kestän sen hyvin.  Minä en ainakaan halua maksaa sellaisesta hieronnasta joka tuntuu lähinnä lääppimiseltä. Menen siinä tapauksessa  johonkin kokovartalohoitoon, jossa hieronta ylipäätään ei ole se pääasia.  Kyllä hieronnan kuuluu jossain tuntua!

Hieronnan jälkeen sain juoda kupillisen teetä, syödä kuivattuja hedelmänpaloja ja nauttia raikkaasta sitruunavedestä. Hoitolassa on rauhoittava tunnelma ja olisinkin voinut istua siellä loputtomiin nautiskellen teestä ja naistenlehdistä. Oli jännä huomata miten paljon sisustuksella voi vaikuttaa ihmisen mieleen, sillä kaunis itämaiseen henkeen tehty sisustus vie matkalle ihan toiselle puolelle maapalloa.

Miksi sitten kannattaa mennä hierojalle jo ennaltaehkäisevästi eikä vasta sitten kun joka paikkaan tekee kipeää?  Koska ensinnäkin hieronta tuntuu todennäköisesti miellyttävämmältä kun lihakset eivät ole kipeitä valmiiksi. Monelle ensikertalaiselle kipu voi tuntua pahalta eivätkä tämän jälkeen enää mene hierojalle. Jos haluaa välttää tämän kokemuksen niin varsinkin treenaajien kannattaisi käydä säännöllisesti hieronnassa. Sillä hierontaan meneminen on aika pieni satsaus siihen, että sen avulla parannat omaa hyvinvointiasi. Joudut kuitenkin elämään koko elämäsi oman kehosi kanssa joten pidätän siitä hyvää huolta.:)

 Käytkö sinä säännöllisesti hieronnassa tai pidätkö kehostasi huolta muilla keinoilla?

No Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *