Salamajärvi trail run

Kuva on Vajosuolta

Nyt kun polkujuoksut ovat aika suuressa suosiossa niin kaikenlaisia kivoja polkujuoksikisojakin on. Olisi mukava päästä edes johonkin tapahtumaan itsekin mukaan mutta miten ne voikaan aina olla jonkun muun menon kanssa päällekkäin. Niinpä odottelen pääsyä vain sinne Vaarojen maralle ja sitä ennen nautin lähiseudun poluista. Takomorunnersin kautta kuulin Salamajärvi trail runista, joka kuulosti omaan korvaan kiinnostavalta, mutta on harmillisesti liian lähellä tuota meidän ultramatkaa.

Salamajärvi trail run  juostaan Salamajärven kansallispuistossa Keski-Pohjanmaalla 24.9.2016 ja valittavana on kolme reitti vaihtoehtoa. Jokaiselle siis jotakin.  Lyhin 8,2 kilometrin reitti sopii kuulemma hyvin aloittelijalle tai jos haluaa vain juosta rennosti luonnosta nauttien.  Seuraava lenkki on pituudeltaan 18 kilometriä, Vaatimen kierros nimeltään. Jos haluat kokeilla hieman vaativampaa reittiä niin lähdet ehdottomasti tälle matkalle vaikka et olisikaan vielä kaikkein kokenein juoksija.  Reitti kulkee osaksi matkaa suon läpi, jollon pääsee juoksemaan pitkospuilla.  Pisin matka on 58 km, Hirvaan kierros, joka on sitten jo kokeneemman juoksijan heiniä, sillä jo itse matka on pitkä ja jos reittikin on haastava niin en lähtisi aloittelijana suoraan tälle matkalle.

Suosittelen kyllä ehdottomasti kokeilemaan polkujuoksua. Lyhyillä matkoilla pärjää vallan hyvin peruslenkkareilla ja jos kiinnostusta riittää pidempiin matkoihin niin panostaa sitten niihin varusteisiin enemmän. Juomaa kannattaa varata mukaan sillä jos kävisi niin huono tuuri,että jostain syystä eksyisi matkalla niin on ainakin jotain millä pysyä tolpillaan. En kyllä usko, että missään kisoissa näin pääsisi käymään mutta kaikkeen kannattaa aina varautua. Jos polku on kovin juurakkoinen/kivikkoinen niin kannattaa katse suunnata noin 1-1,5 metrin päähän, jolloin pystyt vähän kartoittamana mitä eteesi tulee. Jos katsot vain kauas eteesi niin voi olla, että saata hetken päästä olla haistelemassa juurakkoa hyvinkin läheltä. Näinhän me emme halua, että käy, sillä siinä voi loukata ja juoksu loppua siihen paikkaan. Joten ennakoi mitä edessä on ja anna jalkojen viedä. Älä pelkää jokaista juurakkoa ja kiveä, sillä siitä ei tule kuin reidet kovin kipeäksi jännittämisestä.

Nauti luonnossa juoksemisesta. Mene omaan tahtiin. Älä kirmaa kenenkään perään jos tuntuu,että vauhti on sinulle liikaa. Näin kulutat vain energiavarastosi äkkiä loppuun ja loppumatka tulee olemaan tuskallista.  Jos olet jo kokeneempi juoksija niin tiedätkin varmasti oman vauhtisi mutta polkujuoksu voi olla tasamaa juoksuun tottuneelle raskaampaa. Tähtitiedettä se ei kuitenkaan ole vaan siitä selviää kyllä kaikki. Joten jos jos mielit polkujuoksemaan niin klikkaa itsesi Salamajärvelle!

Oletko sinä osallistumassa johonkin polkujuoksukisaan tänä vuonna tai oletko jo kenties käynyt aiemmin? 🙂

No Comments

  • Susanna Kajala

    Tuo on niin totta. Vaikka eron kyllä huomaa siinä vaiheessa hyvin kun pääsee pitkästä aikaa juoksemaan asvaltille,että kuinka kevyttä se juokseminen silloin on.:)

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *