Vihdoinkin yli 50 kilometrin juoksuviikko

Olen todella tyytyväinen tämän viikon treeneihin ja tavoitteeksi laittamani 50 kilometriä juoksua täyttyi. Kaikki lenkit tuli vedettyä hiekkatiellä tai poluilla. Tuli taas huomattua miten paljon vauhti hidastuu kun lähtee polulle. Hiekkatiellä saa vauhtia pidettyä yllä mutta samantien kun pääsee polulle niin tahti hidastuu. Vielä on siis paljon tekemistä, että juoksu poluilla kulkisi vielä paremmin. Kuumat kelit ovat tällä viikolla olleet riesana ja tuntuu,että vuorokaudesta ei sellaista aikaa löytynyt etteikö olisi ollut kuuma juostessa.  Odottelen siis innolla jo viileämpiä kelejä.
Maanantai alkoi heti reippaasti uuden pt:n tapaamisella. En vielä silloin osannut edes jännittää saati tiennyt mitä tuleman pitää. Etsin pt:tä Facebookin kautta sillä tiesin, että kavereideni joukosta löytyy jonkin verran personal trainereita. Vanha koulukaveri ylä-aste ajoilta tarttui syöttiin.  Ensimmäisellä treenikerralla pt halusi hieman testata missä kunnossa olen ja käytiin läpi liikkuvuutta yms. No jäykkähän olen ihan joka paikasta ja sen kyllä huomasi sekä minä,että pt. Tehtiin mm. pistoolikyykkyä, jossa jaloista kinnasi kiinni ihan kunnolla. Tyyliin kymmenen toiston jälkeen alkoi jo hieman helpottamaan mutta kyllä on siinä liikkeessä petrattavaa. Tunnin treenistä sain irto todella paljon ja nyt osaan jännittää kauhulla seuraavaa maanantaita, sillä tämä pt ei päästä helpolla. Näiden treenien jälkeen oli pakarat niin kipeät monta päivää, että hädin tuskin pystyin istumaan. 
Tiistaina oli kehonhuoltopäivä eli hierontaa luvassa. Hierotutan aina jalat sillä niiden lihaksia käytän eniten ja haluan, että niihin ei tulisi jumeja. Toki jumeja ei pysty loputtomiin välttää ja maanantain treeneistä sainkin sekä selän,että jalat jäätävään kiputilaan. Lihasrelaksanteilla, venyttelyllä ja hieronnalla sain jalatkin taas toimimaan.
Keskiviikkona oli viikon ensimmäisen juoksun aika ja maastojuoksukengillä kirmasin koiran kanssa poluille.
Matka 9,69 km, kesto 59:54:20, vauhti 6:11 min /km, keskisyke 164, maksimisyke 180
Torstaina juoksua koiran kanssa. Tämä olikin tämän viikon vauhtilenkki vaikka vauhti tässäkin jäi hieman hitaammaksi kuin olisin toivonut.
Matka 7,70 km, kesto 46:08:20, vauhti 5:59 min/km, keskisyke 170,maksimisyke 190
Perjantaina juoksu vaihtui kävelyksi yhdessä ystävän kanssa. Rauhalliseen tahtiin tuli käveltyä sillä ystävän koira ei halunnut enää kävellä kun oltiin lenkin puolessa välissä.
Matka 7 km, kesto 1:32:02, keskisyke 114, maksimisyke 132
Lauantaina oli tuplajuoksu päivä. Kävin ensin aamulla juoksemassa viikon pitkiksen Kurjenrahkan kansallispuistossa Vajosuon upeilla poluilla. Nuo polut on hyvässä kunnossa ja osa pitkospuistakin uusittu juuri, joten niillä on kyllä todella mukava juosta. Koira oli taasen mukana pitämässä seuraa. Tämän lenkin aikana näin enemmän ihmisiä kuin mitä olen nähnyt puolen aikana juostessani täällä meillä päin. Oli lenkkeilijöitä,maastopyöräilijöitä, koiran ulkoiluttajia sekä marjanpoimijoita. Kivahan se on nähdä,että siellä joku muukin liikkuu. Ueimmiten vaan sekä minä,että ne muut liikkujat pelästyvät, että hei täällähän on joku muukin. 
Matka, 17 km, kesto 1:56:25, vauhti 6:51 min/km, keskisyke 168, maksimisyke 190
Vihdoinkin olin saanut houkuteltua myös kaverin mukaan lenkille ja iltapäivästä lähdimme kevyelle hölkälle. 
Matka 9,65 km, kesto 1:09:19, vauhti 7:11 min/km,keskisyke 173,maksimisyke 189
Sunnuntaina kävin vielä lyhyellä lenkillä ja näin sain 50 kilometria täytiin.Sykkeissä huomasi heti,että olin aikaisemmin aamulla liikenteessä eikä ollut niin kuumaa.
Matka 6,06 km, kesto 39:56:70, vauhti 6:36 min7km, keskisyke 157, maksimisyke 179
On muuten aika kivaa kun juoksureitin varrella on näinkin hieno wc. 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *