Kuhankuonon retkeilyreitistö- Kangenmiekan kierros

Kangenmiekan kierros on oma suosikkini Kuhankuonon retkeilyreiteistä, sillä reitti on mukavan pituinen (8 kilometriä) ja lähellä kotiani.  Itse pääsen juosten koko matkan mutta jos tulee kauempaa autolla niin reitin lounaiskulmassa  (Nummitien varrella) on luontevin lähtökohta ja parkkipaikka.
Reitti on mukavan monipuolinen sillä sieltä löytyy mm.  suota, polkua, pitkospuuta ja hiekkatietä. Osassa kohtaa juurakkoa on esillä hieman enemmän, mutta muuten sanoisin reitin olevan myös kohtuullisen helppo kuljettava. Toki olen kulkenut reittiä hyvin usein enkä enää seuraa mitään merkintöjä mutta muistelisin, että ensimmäisellä lenkkikerralla olin muutamassa kohdassa hieman hakuteillä siitä mihin suuntaan kuuluisi lähteä. Yksi niistä kohdista on sellainen jossa tulet metsästä isommalle hiekkatielle (Nummitielle, jossa autosikin on todennäköisesti parkissa). Reitti jatkuu kun lähtee hiekkatiellä vasemmalle ja kuljet (ehkä jo epätoivoon asti kyseistä hiekkatietä) kunnes näet autosi parkissa vasemmalla vesilammen vierellä. 
Ihan reitin varrella ei ole laavua mutta reitin lähistöllä kyllä, jos haluaa poiketa hetkeksi istuskelemaan.  
Mielestäni reitti ei ole todellakaan maisemiltaan kauneimmasta päästä mutta helppo juoksumaasto korvaa maisemat.  Suopätkä on hyvin lyhyt tällä reitillä joten pitkospuita pitkin ei tarvitse montaa metriä mennä. Itse suokin taitaa olla aika pientä koko luokkaa jos vertaa Kuhankuonon muihin suoalueisiin. Itse en omista edes pyörää mutta voisin kuvitella reitin soveltuvan myös maastopyöräilyyn varsinkin aloittevalle maastopyöräilijälle, joka haluaa vain päästä maastoon poluillee polkemaan eikä kaipaa vielä kovin kummoista extremeä reitilleen. 
Jos kaipaa rauhallista reittiä niin tämä on sinun valintasi. Hyvin harvoin reitin varrella törmää muihin ulkoilijoihin. Kesällä / syksyllä voi olla marjanpoimijoita ja koiran ulkoiluttajia mutta muina aikoina saa kyllä hyvin yksikseen liikkua.  
Nautinnollisia ulkoiluhetkiä!

No Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *