Naantalin Kylpylä ja hydrotraining

Pääsin viime viikolla tutustumaan Naantalin kylpylään, joka sijaitsee ihan Turun lähellä Naantalissa.  Periaatteessa kyseinen paikka on myös suhteellisen lähellä kotiamme mutta silti Naantaliin tulee harvoin lähdettyä vaikka se on varsinkin kesällä todella kaunis paikka kaikkine vanhoineen puutaloineen ja kahviloineen. Ja onhan Naantalissa myös kaikkien lasten ja ehkä vähän jopa aikuistenkin suosima Muumimaailma. Naantalin kylpylä on siinä mielessä ihanteellisessa paikassa, että se on lähellä 1,5 kilometrin päässä Naantalin keskustassa mutta silti lähellä luontoa, jossa on hyvät mahdollisuudet ulkoiluun.  Naantali on myös suosittu golffareiden keskuudessa sillä sieltä löytyy kaksikin isoa golfkenttää, jotka ovat nimekkäiden golfarkkitehtien suunnittelemia.

Naantalin kylpylä tarjoaa myös aktiviteetteja, joista uusimpana keväällä ohjelmistoon saapunut hydrotraining. Tykkäsin joskus käydä vesijumpassa ja muistelin, että ei se niin raskaalta tuntunut eikä jälkeenpäin koskaan ollut lihakset kipeänä, joten kun minua pyydettiin testaamaan Naantalin kylpylään hydrotraining tuntia, tottakai suostuin. Hydrotraining ei myöskään ollut mikään ihan tavallinen vesijumppatunti vaan siinä yhdistyi vesijumppa ja lihaskuntotreenit altaan ulkopuolella.  Ainoa asia jota ehkä hitusen mietin ennen tunnille tuloa oli se kuinka kamalaa on märkänä nousta altaasta tekemään lihaskuntoa, mutta hei ei sellaista ehtinyt ajatella jumpan aikana.  Jumppaan oli saapunut kiva sekoitus eri ikäisiä ihmisiä ja sehän hydtotrainingin tarkoituskin on sillä se on sopiva liikuntamuoto kaikille. Lihaskunto osiot altaan ulkopuolella on lyhyitä mutta tehokkaita ja liikkeet ovat lähinnä helppoja täsmäiskuja tiettyihin lihasryhmiin, joten aikaisempaa kokemusta jumpista ei tarvitse olla. Tunti meni siinä jumpatessa todella nopeasti ja siinä kohtaa kun tunti loppui niin tuntui, että tuotahan olisi voinut jatkaa vaikka iltaan asti.  Lihakset tosin olivat vielä lauantainakin kipeät, joten todettakoon tunnin olleen hyvin tehokas.

Kävin pikaisesti vain suihkussa sillä en ole mikään himo saunoja vaikka aina välillä se tuntuukin mukavalta. Nyt oli kutenkin kiireisempi aikataulu sillä vielä pit ehtiä testaamaan Naantalin kylpylän Le Soleil-ravintolan buffet- päivällistä. Nälkä oli kova, joten mikäs sen ihanempaa kuin päästä buffettiin eikä tarvitse odotella ruokien saapumista pöytään tilauksen jälkeen. Nyt sai vain kiikuttaa tavarat pöydän äärelle ja hakea lautasen täyteen ruokaa.  Alkuruokia oli paljon ja sain vatsan niistä jo ihan täyteen.

Oli kuitenkin pakko testata vielä muutamaa sorttia lämpimiä ruokia, joita oli myös lukuisia erilaisia. Omalle lautaselle eksyi lämpimistä ruuista karitsaa, parmesaaniperunoita ja kasviksia.  Karitsa oli todella mureaa ja hyvää.  Santsikierrosta ei tarvinnut ottaa sillä jälkiruuatkin jäi testaamatta koska mahaan ei vain uponnut enää mitään. Olin niin täynnä, että olisin voinut kontata autolle (tyydyin kuitenkin kävelemään) ja nukkua päikkärit ennen ajoa kotiin.   Kävin kyllä kurkkaamassa jälkiruuatkin ja siellä olisi ollut ihania leivonnaisia, mutta nyt on hyvä syy palata uudemman kerran Naantalin Kylpylään ja keskittyä sitten vaikka pelkästään jälkiruokiin. 😀

* Postaus toteutettu yhdessä Naantalin Kylpylän kanssa ja osallistuminen hydrotraining tunnille sekä ruokailu saatu yhteistyönä*

Onko joku muu jo testannut hydrotraining tuntia? Mitä tykkäsitte?

No Comments

  • Tiina A

    Hydrotraining on mulle ihan uusi juttu enkä ole kuullut siitä ennen. Vaikuttaa mukavalta sekä tehokkaalta. Tykkäisin tehdä just jotain tollaista jossa yhdistyy maalla ja vedessä tehdyt liikkeet.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *