Kuhankuonon retkeilyreitistö- Pukkipalon reitti

Jaksan aina ihmetellä suoalueiden määrää juostessani Kuhankuonolla.  Nyt syksyllä ruskan värjäämissä maisemissa juostessa mieli suorastaan lepää.  Se mikä tekee luonnossa liikkumisesta mahtavaa on ympäristön muuttuminen vuoden aikojen mukaan. Miettikää nyt kuinka tylsää olisi juosta samannäköisissä maisemissa 365 päivää vuodesta toiseen. Vuoden ajat tekevät juoksusta kiinnostavamman. Itse ainakin koen,että vaikka juoksisin samoja polkuja vuodesta toiseen niin ei ole kyllästymisen pelkoa sillä maisemat kuitenkin muuttuvat. 

Pukkipalon reitti on 9 km pituinen ja suhteellisen helppo reitti juosta. Maasto vaihtelee ja tällä reitilä pääsee juoksemaan niin pitkospuita pitkin, kuin kalliota, polkua ja hiekkatietäkin.  Välillä on teknisempiä juurakko osuuksia, jolloin jaloilla saa tikata todenteolla. Reitti on ihan hyvin merkitty eikä eksymisen vaaraa juurikaan ole kunhan muistaa aina välillä nostaa päätä poluilta niin näkee reitimerkit. 

Kuhankuonon retkeilyreitistö sivujen mukaan tämä reitti olisi yksi suosituimmista mutta hyvin hiljaista siellä on ollut ne kerrat kun itse olen käynyt.  Lähtöpaikkoja on kaksi; Savojärven rannalla oleva Rantapiha sekä Pukkipalon parkkipaikka. Suosittelen ehdottomasti jättämään auton Rantapihan parkkipaikalle sillä samaan syssyyn kun tuonne lähtee niin voi kiertää Savojärven kierroksen, jolloin matkaa kertyy 6 kilometriä lisää mutta maisemat ne vain komistuvat järven ympärillä.

Jos sinulla on joskus ollut haaveena valloittaa vuori niin tämä on sinun reittisi sillä reitin varrella käydään Takaniitunvuorella. 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *