Kuhankuonon retkeilyreitistö- Rehtsuo

Viime kesänä kävin juoksemassa Rehtsuon reitin ensimmäistä kertaa. Reitti on mukavan monipuolinen ja kuten monilla Kuhankuonon reiteistä myös täällä pääsee kulkemaan pitkospuilla.  Itse tykkään suomaisemista todella paljon ja tuolla pitkospuut olivat hyvässä kunnossa, joten niillä oli mukava juosta ja samalla ihailla maisemia.  Reitille pääsee kahdesta eri paikasta, joko Jyrkkävuorentieltä tai Vahdontieltä.

Reitin huono puoli on asfalttiosuudet, varsinkin jos haluaa juosta lenkin eikä jatkaa Kuhankuonon retkeilyreittiä Vahdolle päin.  Jos halua juosta lenkin niin melkein puolet lenkin pituudesta on asfalttia. Toki lopussa voi kääntyä takaisin ja jatkaa polkuja pitkin takaisin lähtöpisteeseen mutta syyskuussa kun olimme siellä juoksemassa oli niin paljon hirvikärpäsiä liikenteessä ettei tullut mieleenkään jäädä metsään vaan sieltä juostiin todella kovaa pois. Hirvikärpäsiä tapettiin vielä parin päivän jälkeenkin meidän eteisestä. Sitkeitä tyyppejä!

Syyskuussa jotkut kohdat oli tosi märkiä, joten kenkien kastumiselta ei voinut välttyä. Reitti on kokonaisuudessaan hyvin merkitty eikä eksymisen vaaraa ollut. Polku ei ole kovin tekninen, jolloin juokseminen on helppoa kun ei tarvitse koko ajan pelätä kompastuvansa juureen.   Parhaiten jää mieleen suopursumättäät joiden läpi polku kiemurtelee. Keäs-heinäkuussa suopursun kukinnan aikana siellä on varmasti upen näköistä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *