Viikon 42 treenit

On taas se aika vuodesta kun aamulla herää on pimeää ja kun pääsee töistä on tasan sen hetken valoisaa kun pitää tehdä ruokaa perheelle. Näin ollen olen taas samojen kysymysten parissa kuin viime vuonnakin, missä ja milloin treenaan?

Koska kummatkin halumme treenata ja meillä on mieheni kanssa sama juoksuohjelma niin näimme helpoimmaksi vaihtoehdoksi liittyä Satselixiaan. Aluksi pelkäsin todenteolla,että tuleeko käytyä sillä juoksumattotreenit eivät kuulostaneet houkuttelevalta. Olen kuitenkin todella iloinen siitä,että lapset jopa pyytävät päästä lapsiparkkiin niin helppohan sinne on silloin mennä.

Tiistaina juoksutreeni juoksumatolla ja tavoitteena oli juosta 60 minuuttia alhaisilla eli alle 130 sykkeillä. Jostain syystä mun garminin juoksukello ei suostu toimimaan juoksumatolla, joten jouduin ottamaan sports trackerin käyttööni nähdäkseni sykkeet. Ei ole mitään järkeä mennä juoksemaan syketreeniä jos ei näe sykkeitä. Minä en ainakaan osaa sanoa milloin sykkeeni on 126 ja milloin 135, joten siksi tarvitsen jonkin laitteen mistä voin sykettä seurata.

Torstaina olin toiveikas pitkään jatkuneen yskän takia ja toivoin,että treeni sujuisi hyvin. Tarkoitus oli juosta 1km vedot juoksumatolla, 5.30 min/km vauhdilla x 6. Jouduin jättämään viimeisen vedon 500 metriin sillä olo oli jo niin kamala, että ajattelin pyörtyväni matolle. Treenin jälkeen oli kuitenkin ihan mahtavaa huomata, että eihän se ollutkaan niin vaikeaa tehdä vetoja juoksumatolla. Ehkä jopa helpompaa sillä juoksumatolla vauhti pysyy jatkuvasti samana. Radalla jos juoksisi joutuisi katsomaan kellosta jatkuvasti vauhtia. Nyt ei tarvinnut katsoa kuin,  se että 1 kilometri täyttyy. Ensi kerralla kyllä muistan ottaa kuulokkeet mukaan, sillä musiikista saa lisää tsemppiä!!

Sunnuntaina oli pitkiksin vuoro.Olin sopinut lastenhoitajan tulevan meille, jolloin pääsisimme ns. lähimaastoon juoksemaan. Lähdimme kuitenkin Savojärvelle juoksemaan sekä Savojärven kierroksen ja Pukkipalon reitin. Yhteensä matkaa kertyi 15,85 kilometriä ja aikaa kului 2h 14 min.  Keskisyke 155 ja maksimisyke 178.  Hienoja reittejä kummatkin!

Onko täällä salilla tai jumpassa kävijöitä? Te, joilla on lapsia ja joiden salilla sellainen on niin käytättekö lapsiparkkia? 

No Comments

  • Jenna

    Pitäisi varmaan itsekin opetella juoksemaan matolla, kun ei lenkit oikein houkuttele tuolla ulkona pimeässä.. 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *